Nazilli Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği (TSM() Kulübü Korosu 2013 yılının ilk konseri olan 'Kış Konseri' ile gönülleri bir kez daha fethetti.
Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda Mine Aytan'ın sunuculuğunda, şef Mustafa Dinçkol yönetiminde gerçekleştirilen konserde solo ve koro olarak seslendirilen 28 eser, 350'ye yakın izleyicinin büyük beğenisini kazandı. Koro üyeleri solo ve koro olmak üzere 2 bölümde seslendirdikleri Türk Sanat Müziğinin seçkin eserleri ile büyük alkış alırken, konseri izlemeye gelenler arasında yer alan AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhlis Sönmez koronun arasına gelerek birlikte 'Memleketim' isimli eseri seslendirdi. Protokol üyeleri daha sonra ise koro ekibini kutlayarak çiçek takdim etti.
28 ESER İLE İZLEYİCİLERİN İÇLERİNİ ISITTILAR
2 saat süren konserin ilk bölümünde Kürdi saz eseri, Karadır bu bahtım kara, Yollar uzak gelemedim, Ne o bensiz edebilir, Geçmesin günümüz, Uzun yıllar beklerim, Hatırasın bana, Özlemek neye yarar, Kara gözlüm efkarlanma gül gayrı, Hasretim sana, İlk aşkı unutmak, Uykuda mısın sevgili yarim uyan, Sandalım geliyor varda ve Elmalıya vurgunum gibi eserler seslendirilirken ikinci bölümde ise Acem kürdi peşrev, Canan bilirim seni ben nalan edeceksin, Samanyolu, Bir gün bana geleceksin, Aşkımı bilemedin, Aşk yaşanır anlatılmaz, Gözlerimi gözlerimden ayırma, Ne bildin kıymetin, Hüsranla gönül, Bekledim de gelmedin, Aklımda sen, Maksadım birazcık naz yapmaktı ve İstanbul karşılaması gibi seçme eserler yer aldı.
Konser sonunda davetlilere Kış Konserine katıldıkları için teşekkür eden Halk Eğitimi Merkezi TSM Kulübü Başkanı ve Koro Yönetmeni Mustafa Dinçkol; "Konserimize gelen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Koromuz samimiyeti ile insanlara karşı sevgisi ile ve birbirine saygısı ile varlığını sürdürmektedir. 2008 yılında arkadaşlarımla kurduğumuz Halk Eğitimi Merkezi TSM Kulübü korosu çalışmalarını aralarında topladığı paralarla sürdürmekte olup, tüm konserleri halk eğitimi merkezi okul aile birliği sayesinde vermektedir. Bazen ekonomik sıkıntılar da yaşandığı için bu koromuzun sizlere güzel bir şekilde konser sunabilmesi için Nazilli'deki tüm müzik sever vatandaşlarımızdan, ticaret odamızdan, yerel şirketlerimizden koromuza destek olmalarını istiyoruz" dedi.
(ÜÖ-MB-İK)

12.01.2013 16:03:56 TSI

Editör: Wan Haber