Nazilli E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından düzenlenen Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun hazırlayıp sahnelediği 'Hadi Öldürsene Canikom' adlı 3 kişilik oyun Nazillililerin beğenisini topladı.
Aziz Nesin'in önemli kara komedilerinden 'Hadi Öldürsene Canikom' adlı oyun, Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda sahnelendi. Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya'nın ev sahipliği yaptığı tiyatro oyununu Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkan Vekili A.Vahit Aysan, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Güven Eker, Adalet Komisyonu Başkanı Ayhan Bora, 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Selim Köklen, Nazilli Baro Temsilcisi Av.Ayhan Nuri Ünal, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya, Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Özgür Bozat, Ceza İnfaz Kurumu Personeli ile kalabalık seyirci kitlesi izledi.
Aziz Nesin'in yazdığı, Serkan Fırtına'nın yönettiği Hadi Öldürsene Canikom oyununda Pınar Yılmaz, İrem Akçay ve Halil Uzel rol aldı. Aydın Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan 'Hadi öldürsene canikom' adlı üç kişilik oyunu beğeni ve ilgiyle izleyen ve gösterinin sahnelenmesini sağlayan Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya; "Ceza İnfaz Kurumumuzun sosyal faaliyetleri çerçevesinde 2012 yılını sanatsal bir faaliyet ile sona erdirdiğimiz için mutluyuz. Malum olduğu gibi cezaevimiz bu konuda oldukça aktif ve sosyal. Bütün personelimizin bu konuda katkısı var. Bu nedenle de tüm Ceza İnfaz Kurumu personelini tebrik ediyorum. Gösterinin sahnelenmesinde bizlere destekte bulunan başta Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Tiyatro Ekibi ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a çok teşekkür ediyorum" dedi.
Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Serkan Fırtına ise; "Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları olarak çok mutluyuz ve geleceğe umutla bakıyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'nun desteği ile sürdürdüğümüz bu yolculukta 2013 yılında da çok değerli yazarların oyunlarını sahneleyeceğiz. Artık sadece Aydın değil ilçelerinde de gösteriler yapacağız" dedi.
OYUNCULARA VE SAHNE ARKASINA TEŞEKKÜR
İki perde halinde sahnelenen 'Hadi Öldürsene Canikom' oyununda sahne alan oyuncu Pınar Yılmaz, İrem Akçay ve Dramaturgi asistanı Halil Uzel ile sahne arkasında görev alan Genel Sanat Yönetmeni Serkan Fırtına, Yardımcısı Fatih Bulut, Sahne Amiri Ahmet Keleşoğlu, Kültür Uzmanı Osman İrik, Reji Asistanı Murat Uysal, Işık ve Ses Teknisyeni Yaşar Serindağ ve Mete Akın'a teşekkür edilerek protokol üyeleri tarafından çiçek takdim edildi. Nazilli protokolü, ceza infaz kurumu çalışanları ve aileleri ile davetlilere sunulan 'Hadi Öldürsene Canikom' adlı oyun ertesi gün ise hükümlü ve tutuklulara sahnelendi.
(ÜÖ-MB-İK)

10.12.2012 17:25:51 TSI

Editör: Wan Haber