Nazilli'de 4 çiftçi arkadaşın başlattığı keşkek hayrı binlerce kişiyi buluşturdu.
Nazilli çiftçilerinden Sabri Topuçar, İsmail Kar, Ethem Aydoğdu ve Asil Kaynak tarafından başlatılan ve imece usulü yapılan keşkek hayrında 30 kazan keşkek 2 saat gibi bir sürede tüketilirken gerçekleşen hayırda, verilen bereket nedeniyle Allah'a şükredildi.
Nazilli'li 4 çiftçinin başlattığı Bereket ve Şükür hayrı binlerce kişiyi bir araya getirdi. Aşağı Nazilli Çarşamba pazaryerinde düzenlenen etkinlikte 30 kazan keşkek dağıtılırken, hayra AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Jandarma Komutanı Seydi Salman, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, İlçe Gıda-Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sunay Güler, Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Banka Müdürleri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çiftçiler, yeni sanayi esnafı ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Keşkek hayrının yapılmasını sağlayan heyette yer alan Nazilli Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Sabri Topuçar yaptığı açıklamasında; "Dağlarından yağ ovalarından bal akar sözü ile tanınan memleketimizde madem bu kadar güzel topraklarda ürünlerimizi yetiştirip, para kazanıyorsak bizde Allah'a niye şükretmeyelim düşüncesi ile 4 arkadaş bu hayrın yapılmasını sağladık. Hem bu hayır vesilesi ile Allah'a şükrettik hem de vatandaşımıza ikram edelim, küsleri, dargınları barıştıralım çifti arkadaşlarımızı bir araya getirerek kaynaşmasını sağlayalım istedik. Güzel de bir imece sağlandı. Yardımsever herkese müracaat ettik. Maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen çiftçi, esnaf, kurum ve kuruluşlarının destek ve yardımlarını aldık. Bizleri boş çevirmeyen, yardımlarını esirgemeyen herkese şahsım ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu birlik ve beraberliği sağlayan keşkek hayrını geleneksel hale getireceğiz" dedi.
ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERDEN HAYRA DESTEK
Düzenlenen keşkek hayrında çok sayıda çiftçi hizmete ederken, 5 kız üniversite öğrencisinin etkinliğe katılarak gönüllü olarak yardım etmesi ise dikkat çekti. Üniversite öğrencileri Nazilli halkının güzel ve bereketli topraklarda yaşamasına şükrettikleri için mutlu olduklarını ve bu yüzden yardım ettiklerini belirtirken, keşkek hayrını düzenleyen heyette genç üniversite öğrencilerine teşekkür ederek duyarlılıklarından dolayı kendilerini kutladı.
(ÜÖ-MB-İK)

14.01.2013 15:04:47 TSI

Editör: Wan Haber