Nazilli Belediyesi yol yapım ve üst yapı çalışmaları devam ediyor. Nazilli Yıldıztepe Mahallesi Kurudere Caddesi, trafik ve yürüyüş yolunun yapım çalışmaları soğuk hava şartlarına rağmen hızla sürüyor.
Yeni yol açma ve var olan yolların bakım, onarım ve tadilatlarına hız veren Nazilli Belediyesi özellikle görselliğin ve kullanışlılığın ön plana çıktığı modern yeni yollar yapımına önem veriyor. Alparslan Türkeş Bulvarı ve Mehmet Yüzügüler Bulvarından sonra metrajı en uzun yolların arasına yer alan Kurudere Caddesi, belediye toplu konutları önünden başlayan yol yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Atatürk Lisesi alt kısmı 90 sokak ile Ocaklı Köyü su deposu arasında, mevcut DSİ kurutma kanalına paralel olan bu yolun çevre düzenleme çalışmaları da yapılacak. 2 bin 500 metre uzunluğundaki yol güzergahına 8 metre genişliğinde trafik yolu, 2.50 metre genişliğinde yürüyüş yolu ve iki kenarında yeşil bant ve oturma gruplarından oluşacak yolda yeşil alan düzenlemesini Nazilli Belediyesi Park Bahçe İşleri Müdürlüğü yapacak.
Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nce yolun alt yapısı olan yağmur suyu şebekesi ve Kanalizasyon şebekesi döşendi. Kenar bordür döşeme çalışmaları yapılan 8 metre genişliğindeki yolun parke taşı döşeme çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları sık sık yerinde inceleyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; "Nazilli Belediyesi olarak kış gitsin yaz gelsin, hava şartları uygun olsun da iş yapalım deme lüksümüz yok. Nazilli'ye yapılacak hizmet bekletilmeden bir an önce bitirilerek, şartlar ne olursa olsun çalışmalar yapılıp halkın hizmetine sunulmalıdır" dedi. Başkan Alıcık yapım çalışmaları süren bu yolun Nazilli'nin çehresinin değişiminde önemli bir yer edindiğini de ifade ederek; "Nazilli Belediyesi Park Bahçe İşleri Müdürlüğü tarafından yapılacak olan 2.50 metrelik yürüyüş yolunda da kiremit irmiği kullanılacak. Yolun iki kenarında yeşillendirme çalışmaları yapılarak oturma gurupları ile vatandaşa dinlenme alanları oluşturulacak" şeklinde konuştu.
(ÜÖ-MB-İK)

10.01.2013 12:44:00 TSI

Editör: Wan Haber