Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Nazilli Şubesi, Ortadoğu ve Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencilerine destek vermek için eylem yaptı.
Belediye Meydanı'nda toplanan ADD'liler Türk Bayrağı açarak, 'Üniversiteler Bizimdir, Bizim Kalacak', 'Bilim İçeri, Tayyip Dışarı', 'AKP Defol Üniversiteler Bizimdir', 'Direnen ODTÜ Kazanacak' ve 'ODTÜ Seninle Ayaktayız' şeklinde slogan atarak basın açıklamasında bulundular.
Yaklaşık 50 üniversite öğrencisinin katıldığı destek eyleminde basın açıklamasını okuyan ADD Nazilli Şubesi Gençlik Kolları Başkanı Alper Geçgel, ODTÜ'nün ciddi ve değerli bir üniversite olduğunu belirterek; "Teslim olmayan, korkmayan, hocalarıyla, öğrencileriyle baş eğmeyen, tepkisini gösteren bir yapıdır. 68 kuşağını besleyip, saklayan, Emperyalizm'e karşı dimdik duran bir okuldur. Stadındaki 'devrim' yazısı yıllardır silinemeyen bir üniversitedir. İşte bu özelliklerinden dolayı ODTÜ tarih boyunca defalarca ablukaya alındı.1971 yılında 4 bin kişilik kuşatmaya göğüs geren bu Yüksek Öğrenim Kurumu geleneği bozmayıp 41 yıl sonra tekrar uğradığı işgalden kurtulmuştur. ODTÜ'nün yiğit öğrencilerinin ve onları yetiştiren öğretim üyelerinin, demokrasiden uzaklaşan bir rejime karşı direnmelerinin getirdiği korku. Evet, Korkmalılar! ODTÜ bulaşanın pek hayır görmediği bir kurumdur" dedi.
Basın açıklamasının okunmasının ardından ADD'li gençler eylemlerini sona erdirerek olaysız bir şekilde dağıldı.
(ÜÖ-MB-İK)

02.01.2013 14:47:26 TSI

Editör: Wan Haber