Aydın'ın Sultanhisar ilçesine bağlı Atça Beldesinde öğle saatlerinde sobadan çıktığı iddia edilen ev yangınında 80 yaşındaki yaşlı bir kadın feci şekilde yanarak öldü.
Nazilli, Yenipazar, Atça ve Sultanhisar belediyelerine ait 5 itfaiye aracı ile çok sayıda itfaiyecinin müdahale ettiği yangında ev tamamen yanarken içeriden çıkamayan Alzheimer hastası 80 yaşındaki Meryem Süslü yaşamını kaybetti. Atça çarşı meydanındaki bir işyerinin üzerindeki 2 katlı evin en üst katında meydana gelen yangın diğer işyeri ve evlere sıçramadan söndürülerek büyük bir facia önlendi. Teras katında kendisine ait evde yalnız yaşadığı öğrenilen yaşlı kadının, yangının evdeki pencerelerin büyük bir gürültü ile patlamasıyla fark edildiği belirtildi.
Yangın, saat 12.00 sıralarında Atça merkez Çelebioğlu Mahallesi 124 Sokak üzerindeki bir işyerinin çatı katındaki ikamette meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; bir kız çocuğu çığlığı ve büyük bir patlama duyan işyeri sahiplerinin yangını fark etmesiyle ortaya çıkan olaya ilk olarak Atça itfaiyesi, ardından da çevre ilçeler olan Yenipazar, Sultanhisar ve Nazilli'den gelen toplam 5 itfaiye aracı müdahale etti. Yaklaşık 1 saatte kontrol altına alınan yangında ev tamamen yandı. Yanan evin zemininde bulunan bir bayan evde yaşlı bir kadının olduğunu söylemesinin ardından yapılan tüm çabalar ise sonuçsuz kaldı. İtfaiye ekiplerinin kapıyı kırarak girdiği evde yaşlı kadının yanmış cesedi ile karşılaşıldı. Olayı duyan yaşlı kadının beraber kaldığı oğlu H.S. ve diğer yakınları fenalık geçirdi. Çiftçilik yaptığı öğrenilen H.S. annesinin oturdukları katın üstündeki çatı katında yalnız yaşadığını, Alzheimer hastası olduğu için kendilerinin baktığını, diğer kardeşinin ise yurt dışında çalıştığını söyledi. Yangının tamamen söndürülmesinin ardından olay yeri inceleme ekipleri yaptıkları incelemede yangının sobadan kaynaklanmış olabileceğini belirttiler. Yangın mahalline gelen Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve İlçe Emniyet Amiri Özgür Çetin Çınar'ın bilgi aldığı ve kısa süreli incelemeler yaptığı yangın ile ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.
GAZETECİLER TARTAKLANDI
Olay sırasında yangını ve çalışmaları görüntülemeye çalışan gazeteciler ise yaşlı kadının yakınları olmadığı öğrenilen kişiler tarafından saldırıya uğradı. Tartaklanan gazeteciler, şikayetçi olmazken bazı Atçalılar ise hemşerilerine tepki göstererek gazetecilerin görevlerini yaptıklarını belirterek olayı kınadı.
(ÜÖ-MB-İK)

19.01.2013 16:03:21 TSI

Editör: Wan Haber