Nazilli Ülkü Ocağı Orta-Öğretim birimi düzenli olarak gerçekleştirdikleri seminerde bu hafta ise konuşmacı olarak Psikolojik ve Aile Danışmanı Deniz Depboylu'yu konuk etti. Depboylu, gençlere 'Etkili İletişimi' anlattı.
Deniz Depboylu'nun ülkücü gençlere destek vermesi ve katılımlarından dolayı teşekkürlerini dile getiren Nazilli Ülkü Ocağı Başkanı Şükrü Irgat, her gencin davalarında ve yaşamlarında iletişimde etkili olabilmesi gerektiğini vurguladı.
Gençlerin özellikle okul hayatlarında daha başarılı bir eğitim sergileyebilmeleri için bu konunun önemli olduğunu vurgulayan Psikolojik ve Aile Danışmanı Deniz Depboylu, konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün halkla nasıl iletişim kurduğunu örnek olarak fotoğraflarla gösterdi. Depboylu, Atatürk'ün duruşu, dinleyiş tarzı ve göz iletişiminin önemini dile getirdi.
Etkili iletişim konulu sunumunu gerçekleştiren Depboylu; "Sizler burada ülkemizin en iyi yerlerine gelebilmek için yetiştirilip eğitim alıyorsunuz. Bu sebepledir ki bunun en başına 'İletişim' gelir. Eğer karşınızda ki kişiyle iyi bir iletişim kurabiliyorsanız bütün anlaşmazlıkların ortadan kalktığını sizlerde fark edeceksiniz. İlim, ilim bilmektir. İlim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsen, ya nice okumaktır. Yunus Emre'nin bu sözlerine dikkat edersek İletişimin başında İlim ve Bilginin önemli olduğu vurgulanmaktadır. Önümüzde ki haftadan itibaren münazaralarınız başlayacak ve bu iletişimin ne kadar önemli olduğunu göreceksiniz. Tartışmalarınız da karşınızda ki kişiye anlatmak istediklerinizi anlatabilmeniz için duruşunuz, giyiminiz, saçınız, şekliniz gibi dış görünümünüzün de iletişimde önemli rol oynadığını göreceksiniz. Bugün baktığımızda yazılı sınavları geçip sözlü sınavlarda elenen birçok arkadaşımız var. Bununda tek sebebi iletişim eksikliğidir. Bu nedenle sizlerin önünde daha çok uzun zaman var ve bu zamanı iyi değerlendirmek gerekir ve iletişim konusunda ki eksikliklerinizi tamamlamak gerekir. Buralarda verilen Eğitim Seminerlerinin sizlere çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Hepiniz pırıl pırıl birer gençsiniz. Sizlerin ileride gerek eğitim, gerek iş hayatınızda çok iyi bir yerlere gelmenizi arzuluyorum ve bunun içinde burada eğitim ihtiyaçlarınızın karşılandığına inanıyorum. Başta Ülkü Ocakları Başkanı Şükrü Irgat'a ve siz değerli gençlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hepinize hayatınızda başarılar diliyorum" dedi.
Konferans soru-cevap bölümü ile sona erdi.
(ÜÖ-MB-İK)

19.12.2012 14:53:39 TSI

Editör: Wan Haber