Nazilli Belediyesi yol yapım hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek imarlı ve projeli çevre yolu açıyor.
Yeni Sanayiden Aydın-Denizli Devlet Karayolu ile birleşecek yeni çevre yolu yapım çalışmaları başladı. Nazilli Belediyesi yol yapım hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek Yeni Sanayinin alt kısmından yani Organize Sanayi Bölgesinin kuzey girişinden başlayarak, Aydın-Denizli Devlet Karayolunda Mehmet Özalp Bulvarı başlangıcı ile birleşecek olan çevre yolunun yapım çalışmalarına başlandı.
Yolun toplam uzunluğu Bin 550 metre, genişliği ise 25 metre olacak. 38 Bin 750 metrekarelik imarlı ve projelendirilmiş yolun Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yağmurlama ve kanalizasyon çalışmalarından sonra refüj döşeme ve asfalt kaplaması yapılacak.
Projesi tamamlanmış ve önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak olan Galericiler Sitesinin de önünden geçecek olan çevre yolu üzerinde ayrıca 20 ve 16 metrelik 10 adet ara bağlantı yolları da yapılacak. Büyük ölçekli işletmelere hitap etmesi amacıyla mevcut küçük sanayinin batı kısmında yeni imar adaları oluşturulacak.
Nazilli'nin görünümünü değiştiren yeni modern yolların mimarı Belediye Başkanı Haluk Alıcık yeni yol yapımı çalışmalarının başlatılmasını talimatını vererek yaptıkları hizmetlerle Nazilli'de şehircilik açısından önemli mesafeler kat edildiğini ifade etti. İmarlı yollarının açılmasının, şehrin gelişmesi adına önemli olduğuna işaret eden Başkan Alıcık, "Yeni yollar, Nazilli'nin gelişmesi ve büyümesi anlamına geliyor ki, bu da şehrimizin cazibe merkezi olma yolunda ilerlediğinin göstergesidir. Yeni açtığımız yolları imara uygun, planlı bir şekilde yapıyoruz. Kentimizin yarınlarını oluşturmak, sağlam zeminler üzerine oturmuş bir şehir oluşturmak için çalışıyoruz. Çalışmalarını başlattığımız bu çevre yolu ile trafik yoğunluğu, Sanayi esnafı ve çalışanları rahatlayacak " dedi.
(SK-İK)

11.01.2013 14:42:13 TSI

Editör: Wan Haber