Nazilli Belediyesi'nin ilçedeki yeşil alanları artırmak için yaptığı çalışmaların en başında gelen park çalışmalarında son yapılan parka DSP Lideri eski Başbakanlardan Merhum Bülent Ecevit'in ismi verildi.
DSP Lideri Masum Türker ile birlikte DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, DSP İl Başkanı Cemil Köroğlu ve çevre ilçelerin ilçe başkanlarının da hazır olduğu açılış töreninde konuşan MHP'li Belediye Başkanı Haluk, son 3 buçuk yılda 140 bin nüfuslu ilçeye yapılan 32 parkla kişi başına yaklaşık 5 metrekare yeşil alan düştüğünü ifade ederek, "Vatandaşımızın gezebileceği, dinlenebileceği doğal ortamlar yaratmak, çocuklarımıza yaşanabilir bir şehir bırakmak ve onların güvenli ortamlarda enerjilerini atabilmelerini sağlamak için Belediye olarak yapmış olduğumuz parklarla devlet büyüklerimiz ve vatana hizmet etmiş önemli şahsiyetlerin isimlerini de yaşatıyoruz" dedi.
Başkan Alıcık, ülkeye hizmet etmiş büyüklerin isimlerinin Nazilli'nin önemli bulvar, cadde ve parklara verilerek hem yeşil alanların artmasını sağladıklarını hem de ülkeye hizmet etmiş devlet adamları ile şehitleri ölümsüzleştirdiklerini söyledi. Alıcık, "Beş kez Türkiye Cumhuriyetinin başbakanlığı yapan merhum Bülent Ecevit düşünceleri ve uygulamalarıyla 20. yüzyıl Türk siyasal yaşamının en önemli isimlerinden biri olmuştur. Nazilli Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlamında yapılması gereken her türlü projenin içinde olmaya gayret gösteriyor ve tarihimizi yaşatan her türlü projeye de koşulsuz destek veriyoruz. Bu güne kadar Nazilli'de bulanan cadde, sokak, bulvar ve parklarımıza belediye meclisimizin aldığı karar doğrultusunda milletimizin gönlünde taht kuran Adnan Menderes, Alpaslan Türkeş, Necmettin Erbakan, Rauf Denktaş ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun isimlerinin vererek, onları ölümsüzleştirdik. Bunun yanında yine belediye meclisimizin aldığı karar vatan uğruna şehit düşmüş olan 41 kahraman asker ve polis adlarının park, bulvar, pazar yeri, düğün salonları ve kavşakları vererek onların hatıralarını yaşatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
KİŞİ BAŞINA 5 METREKARE YEŞİL ALAN İMKANI
Nazilli Belediyesi olarak her mahalleye bir park projesi sürdürdüklerini kaydeden Alıcık; "Proje kapsamında yapımı tamamlanan Bülent Ecevit Parkı, toplam 293 metrekare alanı kapsayacak şekilde tasarlanarak yapıldı. Parkta 160 metrekarelik çocuk oyunu alanı, 2 bin 10 metrekarelik tek pota sahası, 380 metrekarelik yeşil alan 543 metrekare yürüyüş yolu ve dinlenme bankları bulunuyor. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onlara yaşanabilir bir şehir bırakmak için çabalarken aynı zamanda kendi mahallelerinde güvenli bir şekilde oyun oynayabilmeleri istiyoruz. Vatandaşımızın gezebileceği dinlenebileceği doğal ortamlar yaratıp Nazilli'ye hizmet için neler yapılması gerekiyorsa belediye olarak yapmaya çalışıyoruz. Bunun için de park çalışmalarımız devam edecek. Bugüne kadar yaptığımız 33 park çalışmasıyla 45 bin metrekarelik yeşil alan yapılmış bunun sonucu da toplam yeşil alanımız 555 bin 221 metrekarelik ve kişi başına düşen yeşil alan miktarı da 5.03 metrekare olmuştur. Bülent Ecevit ismini Nazilli'de yaşatacak olan bu parkı açmaktan dolayı çok mutluyuz" dedi.
Zafer Mahallesi Muhtarı Ali Adıgüzel ise parkın yapımı ve ismiyle mahallelilerin gönlünde ayrı ayrı yeri olduğunu ifade ederek; "Bu parkın ve yolların yapılmasında, parka Bülent Ecevit isminin verilmesiyle Sayın Belediye Başkanı Haluk Alıcık doğru, dürüst ve tarafsız olduğunun bir örneğini daha göstermiş olmaktadır. Bu parkımızın yapılmasıyla birlikte mahallemizin çeşitli yerlerinde atıl durumda bulunan yerlerin Mehmet Özalp Bulvarı ve Evranlı Mezarlığı trafo merkezi arasındaki yolun yapılması ve değerlendirilmesinde emeği geçen Belediye Başkanımıza, Belediye Personeline mahallem adına teşekkür eder, şükranlarımı sunarım" dedi.
TÜRKER'DEN NAZİLLİ BELEDİYE MECLİSİNE TEŞEKKÜR
Açılışa katılan DSP Lideri Masum Türker, yaptığı konuşmasında Eski Genel Başkanları merhum Bülent Ecevit'in anısını yaşatacakları için aldığı karar nedeniyle Nazilli Belediye Meclisine çok teşekkür etti. Türker, "Bülent Ecevit, Türkiye'nin malıdır. Milliyetçiliğini ispat etmiş uygulamaları ile örnek bir liderdir. Ulusumuzun çıkarlarını koruyan bir duruş sergilemiştir. O'nun gibi bir lider, devlet adamını yaşatacak olan Nazilli halkına, isim kararını alan MHP, CHP ve AK Partili Belediye meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum" dedi.
DSP LİDERİ TÜRKER'E UZUN YAŞAM SANDIĞI
Türker'in konuşmasının ardından Zafer Mahallesi Muhtarı Ali Adıgüzel, belediye adına Türker'e plaket verdi. Daha sonra Bülent Ecevit Parkı'nın Türk Bayrağı ve kurdele ile kapatılan tabelası dualar eşliğinde açıldı. Park açılışının ardından Nazilli belediyesine geçen Türker'e Belediye Başkanı Haluk Alıcık, belediye çalışmalarını anlattı. Son olarak Türker'e ilçede yetişen doğal ürünlerden oluşturulmuş 'Nazilli Uzun Yaşam Sandığı' hediye edildi.
(ÜÖ-MB-İK)

28.01.2013 16:49:16 TSI

Editör: Wan Haber