Nazilli'de alacak verecek meselesinden dolayı yaşanan iki ayrı cinayetin zanlıları olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Nazilli'de Cuma gecesi yaşanan ilk olay Nazilli Arslanlı Cumhuriyet Mahallesinde eski patronu ile ortak iş yapmak için çektiği 22 bin TL'lik parayı geri alamayan ve ortaklığın makine alınamaması nedeniyle bir türlü başlamamasına kızan İlyas G., ortaklık yapacağı Durmuş Ali Er'i kendi silahıyla öldürüp ardından polis ekiplerine teslim olmuştu. Cinayeti işlediğini itiraf eden İlyas G., polisteki sorgusunun ardından Nazilli Adliyesi'ne sevk edilmişti. Cumhuriyet Savcısının ifadesini almasının ardından Mahkemeye sevk edilen zanlı İlyas G. Yaklaşık 2,5 saatlik mahkemenin ardından tutuklanarak emniyet ekiplerince Nazilli E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumuna sevk edildi.
Nazilli'deki ikinci alacak-verecek olayının ise ilk cinayet ile aynı saatlerde işlendiği tahmin edilirken, ilçeye bağlı 20 kilometre mesafedeki dağ köyü olan Yaylapınar yakınlarında bir kestane bahçesinde elleri, ayakları arkadan bağlanmış ve başında aldığı darbelerle öldürülerek toprağa gömülü halde bulunan 35 yaşındaki İrfan Özsoy'un katil zanlısı olarak yakalanan ZB. ile kardeşi B. A., jandarmadaki işlemlerinin ardından Nazilli Adliye'sine sevk edildi. Yaklaşık 1,5 saat Cumhuriyet Savcısı'na ifade veren zanlılar, daha sonra mahkemeye çıkarıldı. İfadesinde kardeşi B.A. ile İrfan Özsoy'u dövdüklerini ve ellerini ayaklarını bağladıklarını söylediği öğrenilen Z.B'nin daha sonra kardeşini ilçe merkezinde bırakarak cinayeti tek başına işlediğini iddia ettiği belirtildi.
Yaklaşık 4,5 saat süren mahkeme süresince iki zanlının ailesi adliye önünde gözyaşları ile kararı bekledi. Mahkeme tarafından tutuklanan zanlılar, Jandarma ekiplerince Nazilli E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edildi. Her iki olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(ÜÖ-MB-İK)

11.02.2013 12:25:55 TSI

Editör: Wan Haber