-Nazilli ve çevresine hizmet verecek katı atık bertaraf tesisi projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaptıkları yoğun görüşme trafiğinin ardından Nazilli'nin Sailer köyünde kurulacak katı atık bertaraf tesisinin onayını alan AK Parti Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, "Biz parti ayırımı yapmaksızın millete hizmet etmeyi yegane önceliğimiz olarak görüyoruz" dedi.
Sailer köyünün Karahayıt mevkisinde toplam 8 hektarlık bir alanda kurulacak tesis için uzun bir süredir bakanlık yetkilileriyle görüşme halinde olduklarını söyleyen Ali Gültekin Kılınç, "Uzun uğraşlar sonunda Nazilli ve çevresini ilgilendiren bu önemli projenin onayını aldık. Bu konudaki çalışmalara büyük destek sağlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Ercan Tıraş'a çok teşekkür ediyoruz. Tesisin uygulama ve inşaat projesi, içinde bulunduğumuz yılda yapılacak. Çevresel faktöreler ve insan sağlığı düşünüldüğünde onayı alınan projenin önemi daha iyi anlaşılır. Biz hizmet ederken bu bizim partiden, şu bizden değil gibi bir yaklaşım ve anlayış içinde olmadık. Milletin yararına ne varsa elimizi taşın altına koymaktan kaçınmadık. Biz parti ayırımı yapmaksızın millete hizmet etmeyi yegane önceliğimiz olarak görüyoruz, Sayın Başbakanımızın ısrarla dediği gibi biz 75 milyon insanımızın iktidarıyız" şeklinde konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Başaran, İncirliova, Köşk, Sultanhisar ve Yamalak belediyelerine projeleri için toplam 450 bin TL'lik bir ödenek çıkarıldığını ifade eden Kılınç, bunun yanında Aydın genelindeki birçok belediyeye de parti ayrımı yapılmaksızın çöp toplama aracı yollandığını kaydetti.
Nazilli ve Çevresi Katı Atık Bertaraf Hizmetleri Birliğine bağlı belediyelerin katı atıklarının depolanması amacıyla kurulan "Nazilli ve Çevresi Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi", başta Nazilli olmak üzere, Bozdoğan, Yazıkent, Karacasu, Yenice, Geyre, Kuyucak, Başaran, Kurtuluş, Pamukören, İsabeyli, Pirlibey, Sultanhisar, Salavatlı, Atça, Yenipazar, Buharkent ve köşk belediyelerine hizmet verecek. 20 yıllık çöp depolayacak şekilde yapılacak Nazilli ve Çevresi Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi, böylelikle büyük yerleşim alanlarının da nefes almasını sağlayacak.
(MB-İK)

07.02.2013 15:01:34 TSI

Editör: Wan Haber