Aydın'ın Nazilli ilçesinde bu sabah meydana gelen kazada işyeri önünde müşterisinin aracını temizleyen şahıs yaşamını kaybederken, Buharkent ilçesinde ise aşırı yük taşıyan tırın kaza yapması sonucu 3 kişinin de yaralandığı kazada tır şoförü kullandığı aracın altında feci şekilde can verdi.
Edinilen bilgiye göre olay saat 09.30 sıralarında Yeni Sanayi Mahallesi 513 sokak No 126 önünde meydana geldi. Oto yıkama-yağlama yapan bir işyerinde müşterisinin arabasını yıkadıktan sonra işyerinin ön tarafına götürerek burada kurulama yapmaya başlayan işçi Önder Kaya (30), tam bu sırada sokağa giren vinçten savrulan vincin boomu ile yıkadığı aracın arasında kaldı. Aracın sol arka üst tarafı ile vincin en ucundaki çeki topuzu arasında boynu sıkışan Kaya, o sırada olay yeri yakınlarında bulunan aynı firmaya ait diğer vinç yardımıyla 10 dakika süren çalışmanın ardından kurtarıldı. 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından boynunun kırıldığı ve nefes alamadığı öğrenilen Kaya, mavi kod verilerek gittiği hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını kaybetti.
VİNÇ, BAKIM İÇİN GETİRİLMİŞTİ
Oto kurtarma ve vinç hizmeti veren firma tarafından D/5 blokta bulunan Osman D.'ye ait tamir servisine bakım için getirilen 09 00100072 özel plakalı vinç, firma sahibi Osman D. Tarafından yapılan bakımının ardından Makaslarının bakımı için D/4 bloktaki bir işyerine götürülürken sokak dönüşünde savrulunca arkada bulunan ve kilitli olmadığı iddia edilen vincin boomunun savrulduğu, kazanında bu sırada meydana geldiği ifade edildi. Görünmez kaza sonucunda yaşamını yitiren Önder Kaya'nın evli ve yeni doğan bir bebeği olduğu öğrenildi.
AŞIRI YÜKLENEN TIR KAZAYA DAVETİYE ÇIKARDI
Öte yandan Buharkent ilçesinde meydana gelen kazada da kendi kullandığı Tır'ın altında kalan sürücü feci şekilde hayatını kaybetti. Yüklenmesi gereken orandan fazla kömür tozu taşıdığı iddia edilen Emir Ercan (45) idaresindeki 45 YB 0450 plakalı Tır, Buharkent yakınlarında aşırı yükten dolayı rampa inerken yükün bulunduğu dorsesinin ayrılması sonucu frenleri boşalınca önce yol kenarındaki direklere ardından ise karşı yönden gelmekte olan traktöre çarptı. Kazada tır sürücüsü Emin Ercan, camdan fırlayarak kendi kullandığı aracın dorsesi altında kalıp feci şekilde can verirken, yanında yolcu olarak bulunan Nuri Erginyürek (55) ve traktör şoförü Tahsin Değirmençevir (29) ile traktörde yolcu olarak bulunan 15 yaşındaki Murat Değirmençevir yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(ÜÖ-SK-İK)

14.02.2013 13:34:26 TSI

Editör: Wan Haber