Nazilli Ülkü Ocağı Üniversite Eğitim Birimi tarafından, Türk Milliyetçiliğinin yol başçılarından kabul edilen Hüseyin Nihal Atsız'ın vefatının 37. Yılında anma programı gerçekleştirildi.
Düzenlenen anma programında Nazilli Ülkü Ocağı Başkanı Şükrü Irgat tarafından Nihal Atsız üniversiteli gençlere anlatıldı. Şükrü Irgat konuşmasında; "Şu anda Türk milliyetçileri arasında bile bir kutuplaşmaya dahi gitme riski olan Nihal Atsız'ın ateist veya Şamanist olduğu görüşü çok yanlıştır. Atsız hocamız Müslümandır, kurtuluşu da Türk-İslam davasında görmüştür" dedi.
Nihal Atsız'ı anlayabilmek için onun eserlerini okunmasını tavsiye eden Irgat; "O'nu kendi kızıl elmamızla bağdaştırmalıyız. O'na birçok şey söylenmiştir ama onun için söylenebilecek en büyük gerçek Türkçülüğü ve dürüstlüğü ile nam salmış olmasıdır. Bizim için onu sevmeye yeterli vasıflar bunlardır. Tavırlarının keskin olmasına şaşmamak gerekir, çünkü Türk milliyetçiliği çetin yollar, sağlam iradeler gerektiren bir dava olmuştur. Ki Türklerin varoluşlarında hükmetme hep olmuş, olacaktır. Ne yazık ki bu ülkede bugünlerde Türk milletinin ismini yaşatanlar kötü ilan edilmektedir. O günlerde de Atsız hocamız aynı tavırla karşı karşıya kalmıştır. Atsız hocamızı anlamak için o günün şartlarını ve onun yüklendiği vazifeleri düşünmek, özümsemek gerekmektedir" dedi
(ÜÖ-MB-İK)

24.12.2012 12:05:25 TSI

Editör: Wan Haber