Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta Nazilli Belediyespor'un hafta sonu oynanan ve Fethiyespor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona eren maçının yankıları devam ediyor.
Fethiye İlçe Güvenlik Kurulu'nun kararı ile Nazilli taraftarının maça alınmayacağı açıklamaları ile gerilen ortamda maç sonrası yapılan açıklamalar ise gerginliği üst noktalara getirdi. Nazilli Belediyespor taraftar siteleri www.nazillispor.org, www.nazillispor.com ve www.naznaznazilli.com da ise 'Futbol Asla Sadece Futbol Değildir' başlığıyla yapılan ortak açıklama ile taraftarlar Fethiyespor Teknik Direktörü Mustafa Ceviz'e çarpıcı bir mesaj gönderdi.
Sitelerde yapılan ortak basın açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı; "Futbol Asla Sadece Futbol Değildir. Bazı maçlar vardır hakem 90 dakikanın sonunda düdüğünü çalar ve maç biter. Bazı maçlar ise günler, haftalar öncesinden başlar ve aylarca hatta yıllarca konuşulur. İşte böyle bir maçtı Fethiye maçı. 23-09-2012 tarihinde başlayan ilk maçın tansiyonu düşmeden 10 Şubat 2013 Pazar günü oynanan 2. maç konuşulmaya başlandı ve aylarca konuşulmaya devam edecek. Nazilli Belediyespor oynanan 2 maçta kalesinde 3 gol görüp 6 puanı kaybeden taraf oldu. Evet kaybedilen sadece puanlar oldu bizim için, telafisi olabilen şeyler. Fakat Fethiyespor Camiası için aynı şeyleri söylememiz mümkün değil. Fethiyespor'un yönetimi, teknik heyeti, futbolcuları ve taraftarı sadece ve sadece alınan galibiyete sevinebilirler. Özellikle Mustafa Ceviz çok şey kaybetmiştir. Nazilli Belediyespor Futbol Kulübünün kapıları bir daha açılmamak üzere kapanmıştır kendilerine. Bundan sonra Nazilli Belediyespor'da Başkanlık görevine gelecek hiç bir kişinin yada yönetimin gücü Mustafa Ceviz'i Nazilli Belediyespor'un başına getirmeye yetmeyecektir"
"NAZİLLİ CAMİASI KULÜPLERE GEREKEN MİSAFİRPERVERLİĞİ GÖSTERECEKTİR"
Nazilli Belediyespor futbol takımı bu sezon 2. lig'de 19 karşılaşmaya çıkmış bu maçlardan 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile ayrılmıştır diyerek devam eden açıklamada; "Kazanılan 30 puan kaybedilen 27 puan vardır. Takımımız Pendikspor'a ve Çankırıspor'a deplasmanda Tarsus İdmanYurdu'na ise kendi evimizde 3 puan verdi. Şimdi Pendikspor, Çankırıspor gibi takımların yanı sıra Polatlı Buğsaşspor, Bandırmaspor gibi grupta iddialı olan takımlar Nazilli'ye gelecek. Nazilli Belediyespor Camiası tüm bu kulüplere gereken misafirperverliği gösterecektir. Hiç bir kulübün taraftarına yasak koydurmayacak ve futbolseverlerin maç izleme hakkını, deplasman hakkını elinden almayacaktır. Grubumuzda son sırada yer alan Sakaryaspor'a da hak ettiği ilginin alakanın gösterileceği taraftarlarımız arasında aylardır konuşulmaktadır. Futbol Kulüpleri maç kaybedebilir, küme düşebilir ama saygınlıkları her zaman ayakta kalır" denildi.
"CEVİZ'İN ELİNDE KOCA BİR 'SIFIR' KALDI"
Nazilli'de şampiyonluk yaşayan Mustafa Ceviz kulüpten ayrılırken Belediye Başkanlığı makamında Başkan Haluk Alıcık ve Nazilli Belediyespor Yönetimi tarafından plaketle uğurlandığı hatırlatılan açıklamada; "Kendisine gösterilen bu vefa örneğine Fethiyespor-Nazilli Belediyespor maçında karşılık verme şansını değerlendiremeyen Mustafa Ceviz Nazillispor taraftarına seyir yasağı gelmesine de hiç bir tepki gösteremeyip seyirci kalmıştır. Sonuç olarak Nazilli'de Fethiyespor'a karşı kaybettiği maçtan sonra Fethiye'den gelen misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan Mustafa Ceviz aynı misafirperverliği Nazilli'den Fethiye'ye giden insanlara gösterememiştir. Nazilli Belediyespor Fethiyespor maçında 3 puanı kaybeden Mustafa Ceviz, Fethiyespor Nazilli Belediyespor maçında 3 puan kazanmıştır. Hesabı ortaya koyduğumuzda Mustafa Ceviz'in elinde koca bir 'SIFIR' olduğunu başta kendisi olmak üzere tüm sporseverler görecektir. Mustafa Ceviz kaybettiği şeylerin kazandığı puanlardan daha değerli olduğunu er yada geç anlayacak fakat iş işten geçmiş olacaktır" ifadeleri kullanıldı.
(ÜÖ-MB-İK)

12.02.2013 16:43:51 TSI

Editör: Wan Haber