Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli personel, Kızılay yetkilileri tarafından aldıkları bilgilendirme eğitiminin ardından toplu olarak kan bağışında bulundu.
Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda Türk Kızılayı Aydın Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Rıdvan Şenol tarafından verilen bilgilendirme eğitimine Emniyet Müdür Yardımcısı M.Ali Berksoy başta olmak üzere çok sayıda Başkomiser, Komiser ve Polis memuru katıldı.
Konferans salonunda yaklaşık yarım saat süren bilgilendirme eğitiminin ardından gönüllülük esasına dayalı olan ve kan vermeye uygun olan emniyet personeli kan bağışı aldıklarını ifade eden Türk Kızılayı Aydın Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Rıdvan Şenol; "Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğümüzde düzenlediğimiz kan bağışı öncesi, polis arkadaşlarımıza bilgilendirme seminerinde bulunduk. Yaklaşık 30 dakika süren bilgilendirme eğitiminde bazı doğru bilinen yanlışlıkları anlattık. Kanın nasıl muhafaza edildiğinden tutun da kan yoluyla buluşan hastalıklara kadar geniş bir bilgilendirmede bulunduk. Amacımız sadece kan bağışı değil bu konuda bilinçlendirmek ve bu konuyu bilen kişilerin düzenli kan bağışçıları olmalarını sağlayarak çevresindekileri de bu duyarlılığa ortak etmelerini sağlamak. Son birkaç yıldır ilimizde hastanede kullanılan kanların yüzde 99'u merkezimizden sağlanıyor. Bu konuda da ilimiz genelinde var olan kan bağışının düzenli olmasını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.
2013 yılı Ocak ayı itibariyle Nazilli'de firmalar ve kurumlarla işbirliği içerisine girerek toplu kan bağışları almaya başladıklarını söyleyen Şenol; "İlk olarak Nazilli Vergi Dairesi ile başladığımız kan bağışı kampanyamızda İhtiyaç Akademi ile devam ettik ve son olarak ise Nazilli Emniyet Müdürlüğümüz ile kampanyamızı sürdürüyoruz. Buradaki asıl amacımız kış aylarında gerek günün kısa olması, gerek çalışan vatandaşlarımızın mesai saati içerisinde merkezimize kan vermekte zorlanması nedeniyle böyle bir çalışma ile bu kan bağışı sürecini aksatmamak. Kurumlarımızın yanısıra fabrikalar ve toplu kan bağışı yapabilecek yerler ile işbirliğine girmeye çalışıyoruz. Bu konuda da tüm kurum ve işadamlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Sadece mesai saatleri içerisinde değil onların isteyebileceği mesai saatleri dışında da bu bağışı gerçekleştirebiliriz. Bizim çağrımıza olumlu yanıt veren her yere gideceğiz" diye konuştu.
MÜDÜR VE AMİRLER ÖRNEK OLDU
Kızılay Kan Merkezimizin kan ihtiyacını kendileriyle paylaşması üzerine bağışta bulunmak istediklerini dile getiren İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı M.Ali Berksoy, kan bağışının önemine değindi. Emniyet mensupları olarak vatandaşımızın emniyetini ve güvenliği sağlamakla birlikte, Kızılay'a kan vererek, kana ihtiyacı olan vatandaşlarımıza da destek olmaya çalıştık. Ayrıca verilen bilgilendirme eğitimi de hem bizler hem de polis memuru arkadaşlarımız için çok yararlı oldu. Belirli aralıklarla kan bağışı kampanyası düzenleyerek her sağlıklı bireyin düzenli olarak, doktor kontrolünde kan bağışında bulunmasını teşvik etmek istiyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuya duyarlılık gösterip İstasyon Meydanında bulunan Kızılay Kan bağış merkezine uğrayıp kan bağışında bulunmalarını isteriz" dedi.
İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli personelin katılımı ile gün boyunca devam eden kan bağışı kampanyasına başta İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı M.Ali Berksoy olmak üzere şube amirleri ile her rütbe ve kademede görev yapan personel yoğun ilgi gösterdi.
(ÜÖ-MB-İK)

24.01.2013 17:16:44 TSI

Editör: Wan Haber