Türkiye'nin Galatasaray ve alt yapısında oynadığı Nazilli Belediyespor'a olan sevdası ile tanıdığı fanatik Tunahan, son yolculuğuna uğurlandı. Hakan Şükür de son isteği Galatasaraylı futbolcularla tanışmak olan Tunahan'ın ailesinin acısını paylaştı.
Futbola olan düşkünlüğüyle bilinen ve koyu bir Galatasaray taraftarı olan Tunahan Uğur'un (12), bir yaşında geçirdiği kalp ameliyatı sonrası sağ böbreği kanser başlangıcı nedeniyle alınmıştı. Kansere karşı tek böbrekle yaşama tutunmaya çalışan Tunahan'ın rahatsızlığı kısa sürede tüm vücuduna yayıldı.
Geçen yıl öğrenim gördüğü Nazilli Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde top oynarken karın ağrısı şikayetiyle ailesi tarafından hastaneye kaldırılan Tunahan'a kanser teşhisi konulmuştu. 11 yaşında yakalandığı kemik kanseri nedeniyle bir yıldan beri İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi Onkoloji Bölümünde tedavi gören Nazillili, Atatürk ilköğretim Okulu 7'inci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Tunahan Uğur, 14 Şubat Perşembe gecesi ağırlaşarak yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımda üç gün kalan Tunahan daha fazla direnemedi ve dün gece saat 22.30' da yaşama veda etti.
Tedavi gördüğü hastanede herkesin sevgisini kazanan Tunahan'ın zamansız ölümü ailesini, yakınlarını ve servis personelini yasa boğdu. Tunahan'ın cenazesi ailesi tarafından teslim alınarak defnedilmek üzere Nazilli'ye getirildi.
HAKAN ŞÜKÜR AİLEYİ ZİYARET ETTİ
Tunahan'ın hastalığını basında çıkan haberlerden öğrenen AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski Galatasaraylı milli futbolcu Hakan Şükür de, acı haberin ardından bugün aileyi ziyaret etti. Şükür, baba Özcan, anne Aslı ve kız kardeş Firidevs Uğur'a başsağlığı diledi. Yaklaşık yarım saat süren ziyarette görüntü ve fotoğraf çekimine izin verilmezken, Hakan Şükür'ün, "Genç bir arkadaşımızı kaybettik. Bu çok acı bir durum. Acılarınızı paylaşıyorum" dediği öğrenildi.
OĞLUNUN TABUTUNA SARILDI
Fanatik Tunahan için, Nazilli merkez Koca Cami'de İkindi Namazı'na müteakip cenaze töreni düzenlendi. Galatasaray taraftarlarının forma bıraktığı tabuttaki oğlunun resmini öpen anne Aslı Uğur, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Dersten izin alarak törene gelen arkadaşları da, tabutun üstüne yapraklar serpti.
Galatasaray ve Nazilli Belediyespor formalarıyla ötürülen Tunahan'ın cenazesi, kılınan Cenaze Namazı'nın ardından Eğriboyun Mezarlığı'nda gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Tunahan için düzenlenen cenaze törenine Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, ailesi, öğretmenleri, UltraAslan Nazilli Şubesi üyeleri ve arkadaşlarıyla vatandaşlar katıldı.
GALATASARAYLI FUTBOLCULAR SON İSTEĞİNİ YERİNE GETİRMİŞTİ
Tunahan'ı davet eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, kendisine Nazillisporlu futbolcuların imzaladığı bir forma ile birlikte bir de laptop hediye etmişti. En büyük arzusu Galatasaraylı futbolcularla tanışmak olan Tunahan'ın bu isteği sosyal medyada da yankı bulunca, 6 Şubatta Manisa'da oynanan Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçı için Manisa'ya gelen Futbolcular İzmir Behçet Uz Hastanesine gelerek Tunahan'ı ziyaret etmiş ve kendisine imzalı forma hediye etmişlerdi. Millilerin bu ziyareti basında büyük yankı uyandırmış, binlerce taraftar sosyal medyadan küçük taraftara destek olmuşlardı.
(MB-ÖK-Y)

18.02.2013 17:47:55 TSI

Editör: Wan Haber