1924 yılında kurulan ve bölgenin ilk meslek kuruluşlarından olan Nazilli Ticaret Odası, Mart ayında yapılacak olan olağan genel seçimlere hazırlanıyor.
Atça Gönül Hanı Restaurantta Nuri Arslan ve ekibinin ev sahipliğinde düzenlenen basın açıklamasına yerel ve ulusal çok sayıda basın mensubunun yanı sıra AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Tacettin Pirinç, Ticaret Odası Meclis Başkanı Enes Öğünçlü, Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanları ile AK Parti Nazilli ilçe teşkilatı katıldı.
Nazilli Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Nuri Arslan, gecede yaptığı açıklamada; "Önümüzdeki günler içinde yapılması planlanan Nazilli Ticaret Odası seçimlerine hazırlanan 2 grup var. Elbette bunlar ticaret odasında daha güzel hizmetlere imza atmak için bu göreve talip oldular. Ben ve arkadaşlarım, farklı bakış açılarıyla sorunlara çözümler üretebilecek bir ekip oluşturduk. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Nazilli Ticaret Odası seçimlerine katılarak, memleketimize hizmet etmenin gayreti içindeyiz ve bunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Nazilli ve çevre ilçelerdeki esnaf, tüccar, iş adamı ve sanayicilerimiz kendilerini temsil edecek yöneticileri en iyi şekilde kendileri tespit edecektir" dedi.
MİLLETVEKİLİ KILINÇ'A TEŞEKKÜR
2011 seçimlerinde Nazilli Ticaret Odası Başkanlığı görevinden istifa ederek AK Parti'den Milletvekili olan Gültekin Kılınç'a odaya verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eden Arslan; "22 yıl bilfiil Ticaret odasının çeşitli kademelerinde çalışmış, Ticaret odası başkanı olarak 3 yıl hizmet vermiş, Sayın milletvekilimiz Gültekin Kılınç, hepimizin bildiği gibi bu görevinin sonunda Ak Partiden Milletvekili seçilmişti. Sayın Kılınç ve çalışma arkadaşlarının Ticaret odası üzerindeki hizmetlerini kimse göz ardı edemez. Türkiye'deki 380'e yakın Ticaret odası içinde ilk 18 arasında yer almayı başarmış Nazilli Ticaret Odası, bu başarısını arttırarak devam ettirmelidir. Bizim de yegâne amacımız bu doğrultudadır. Sayın milletvekilimiz Gültekin Kılınç'a huzurlarınızda Nazilli Ticaret Odası ile ilgili başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" diyerek Milletvekili Kılınç'a çiçek takdim etti.
"365 ODA İÇERİSİNDE İLK 18'DEYİZ"
Nazilli Ticaret Odası'nda görev yapmak bana ve arkadaşlarıma nasip olduğu için mutluyum diyen AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç ise; "Yönetiminde olduğum Ticaret Odası'nda 22 yıllık görevimin ardından Allah bana başka bir kulvarda Nazilli'mize, Aydın'ımıza ve Ülkemize hizmet vermeyi nasip etti. Bu görevimde de en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyorum. Aydın'da 8 tane Oda ve Borsa var, Ülke genelinde ise 365 tane oda ve borsa var. Nazilli Ticaret Odası da ülkemizde ilk kurulan odalar arasında yer alırken, odamız yaptığı uluslararası çalışmalarla da 365 oda içerisinde 18. konumda bulunan bir oda olması bizlere gurur veriyor. Türkiye'de sanayinin geliştiği birçok odayı geride bırakması gerçekten güzel bir başarı" dedi.
Eskiden bu kurumda görev yaptığı için adayların kendisini ziyaret ederek düşüncelerini paylaştıklarını belirten Kılınç; "Bu gerçekten güzel bir düşünce ama şunu içtenlikle belirtmek isterim ki ben ve partim şu arkadaşı destekliyoruz, arkanızdayız deme gibi bir lüksümüz yok arkadaşlar. Diğer oda arkadaşlarımın da iyi bileceği gibi burası 3 bin'e yakın oda üyesi arkadaşımın kendi arasında kendisini en iyi yöneteceğine inandığı kişiyi seçebileceği bir alan. Biz daha iyi hizmet edeceğiz diye ortaya çıkan ve oda yönetimine aday olan herkese başarılar dileriz. Biz 20 yılı aşkın süredir bu tarz seçim süreçlerinde siyasilerin oda yönetimine karışma isteğinden de her zaman rahatsızlık duymuştuk. O koltuklarda görev aldığımız zaman başkan olsun, yönetimi veya meclis üyeleri olsun hiçbir kimse siyaset konuşmadı o görevde. Benim aday adaylığım sürecimde de kesinlikle ticaret odasında siyaset görüşmedik çünkü orası üye arkadaşlarımızın hak ve menfaatlerinin korunduğu, korunması gereken bir yer. Ticaret Odası başta olmak üzere tüm oda ve borsaların ortak gayesi budur. Dolayısıyla bizim daha önce görevdeyken tasvip etmediğimiz bir olayın içinde yer almamız bize yakışmayacak bir davranıştır. Ayrıca seçimlerde herhangi bir vekil arkadaşımızın odada gelip oy kullanması beni rahatsız ediyordu. Böyle kalabalık grupla gelip belli bir yeri selamlaması bizleri rahatsız ettiği için bizde şimdi herhangi bir arkadaşımızı göremeyiz yanlış bir algı oluşmaması için bende şuan için bu seçimde oy kullanmayı düşünmüyorum" dedi.
EKONOMİYE YÖN VEREN İŞADAMLARI MASA ETRAFINDA
Ticaret Odası için faydalı bir seçim olacağını vurgulayan Kılınç; "Aydın ve Nazilli ekonomisine yön veren işadamlarımız şuan bu masanın etrafında toplanmış gerçekten güzel bir tablo var. Allah bu birlik ve beraberliği bozmasın. Derdimiz Nazilli'nin kabuğunu kırması, gençlerimizin iş sorununa çare olmak ve üniversiteye giden gençlerimizi Nazilli'ye çekecek projelerin üretilmesini sağlamak istiyorum. Mart ayında yapılacak seçimlerin hepiniz ve Nazilli için hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
(ÜÖ-MB-İK)

24.01.2013 13:47:53 TSI

Editör: Wan Haber