21 Nisan 2010'da temeli atılan ve TOKİ tarafından yaptırılan 400 yataklı Nazilli Bölge Devlet Hastanesi Mart ayında tamamlanarak geçici kabulü yapılacak.
Yapımına 2,5 yıl önce başlanan ve Aydın'ın en büyük devlet hastanesi unvanını taşıyacak olan hastane inşaatını inceleyen AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç'a AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç ve ilçe yönetimi eşlik etti.
Hastane inşaatının TOKİ tarafından 2,5 yıl önce başlatıldığını ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, "400 Yataklı Nazilli Devlet Hastanesi'nin yapımına 21 Nisan 2010'da başlandı. Müteahhit firmanın özverili çalışmaları sonucunda inşaatı zamanından önce tamamladı. Bu hafta içerisinde hastanenin temizliği yapılıp Mart ayı içerisinde de geçici kabulü yapılarak hastanenin taşınmasına başlanacak. Hastane yönetiminin bileceği bir iş ama tahminimce Nisan ayından itibaren de Aydın'ın en büyük bölge hastanesi olarak hizmet vermeye başlayacak. Toplam 73 bin 500 metrekare kapalı alanı bulunan hastane 9 katlı olacak. 14 bloktan oluşacak hastanede 44 yoğun bakım ünitesi, 35 yeni doğan bebek yatağı, 30 acil müşahede yatağı (çocuk dâhil), 13 ameliyathane, 37 diyaliz yatağı, 4 doğum salonu ve 72 poliklinik ile hizmet verecek. Hastanede ayrıca 164 çift kişilik oda, 68 tek kişilik oda ve 4'de suit oda bulunmaktadır. Hastane içerisinde farklı katlara çalışan 21'de asansör bulunacaktır" dedi.
"AYDIN ŞAHA KALKACAK"
Hastanenin tamamlanması ile birlikte en başta Aydın olmak üzere Nazilli ve çevre ilçeleri modern sağlık hizmeti alacak diyen Kılınç, "AK Parti iktidarının gücünün de simgesi olan hastane İnşaatının şu an yüzde 93'lük bölümünün tamamlandı. 236 oda ve 400 yataklı olan hastanemizin sadece acili 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip AK Parti iktidarının barajlardan sonra Aydın'a yaptığı en büyük yatırım olarak hizmet vermeye başlayacak. Hastanenin tamamlanması ile birlikte en başta Aydın olmak üzere Nazilli ve çevre ilçeleri modern sağlık hizmeti alacak. Sağlık turizmine önemli katkılar yapmasını beklediğimiz Jeotermal kaynakların da devreye girmesiyle hem özel hem de devlet yatırımları Aydın'ı şaha kaldıracak. Bu yatırım gerçekleşmesine olanak sağlayan başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
NAZİLLİ BELEDİYESİ'NİN BÜTÇESİ İLE EŞDEĞER
TOKİ tarafından yapılan Hastane inşaatı taşeron firma mühendisi Figen Çakır, Şubat ayı içerisinde yetkililerin gelerek geçici kabulü işlemlerinin başlayacağını belirterek Mart ayı içerisinde geçici kabulün tamamlanacağını ifade etti. Öte yandan AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç ise hastane inşaatının maliyetinin ise Nazilli Belediyesi'nin 1 yıllık bütçesi ile eşdeğer hatta fazla olduğunu dile getirdi.
(ÜÖ-SK-İK)

07.01.2013 14:28:17 TSI

Editör: Wan Haber