Spor Toto 2.lig kırmızı grupta siyah-beyazlı Aydın temsilci Nazilli Belediyespor, ligin 16. haftasında sahasında Ünyespor ile karşılaşacak. Nazilli Şehir Stadı'ndaki mücadele, 16 Aralık Pazar günü saat 13.30'de başlayacak. Karşılaşma öncesi yapılan değerlendirmelerde ligde 10 golü bulunan Ünyespor'ın takım halinde attığı gol oranına Nazilli Belediyespor'da sadece Muğdat Çelik 11 gol atarak ulaştığı görülürken, siyah-beyazlı ekipte defans oyuncularının sarı kart sınırında olmaları ise dikkat çekti.
LİGDE 8. SIRADA
Nazilli Belediyespor, Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grupta 16 hafta geride kaldığında 21 puanla 8. sırada yer alıyor. Ligde oynadığı son 6 karşılaşmada 3 galibiyet, 2 beraberlik, 1'de mağlubiyet alan siyah-beyazlı ekip deplasmanda güzel oynamasına rağmen hakem hataları ile kaybettiğine inandığı 2 puanın telafisini almak istiyor. Rakibine oranla daha moralli ve daha istekli olan siyah-beyazlı Nazilli Belediyespor, ligde oynadığı son 6 maçta galibiyet yüzü görmeyen 2 mağlubiyeti ve 4 beraberliği bulunan 14 puanlı ligin 14. sırasındaki Ünyespor karşısında daha avantajlı görünüyor. İki takım son olarak 2010-2011 sezonunda 3.Lig 1.Grup'ta karşılaştı. İki ekip arasında oynanan karşılaşmalarda üstün olan taraf Ünyespor olurken 05.09.2010 tarihinde Ünyespor, Nazilli ekibini Nazilli'de 1-0'lık skorla yenme şansı bulurken, 20.01.2011 tarihinde Ünyespor sahasında oynanan karşılaşmada ise gol sesi çıkmamış ve maç 0-0 sona ermişti.
Ünyespor ligde oynadığı 14 karşılaşmada kalesinde 15 gol görürken rakip fileleri de 10 kez havalandırdı. Oynadığı 14 karşılaşmada 2 galibiyet 8 beraberlik 4'de mağlubiyet alan yeşil-beyazlı ekipte Muzaffer Taşkın, Serdar Akdoğan ve Akın Aktaş 2'şer gol atarken takımın diğer golleri de Cihan Fatih Özdemir, Emre Köksal, Uğurtan Çepni ve Adem Sağlam'dan geldi.
Ligin en çok gol atan takımları arasında yer almasına rağmen, kalesinde de çok gol gören siyah-beyazlı Nazilli Belediyespor'da da 22 kez rakip fileler havalandırılırken, 16 kez de kalesinde gol gördü. Nazilli Belediyespor'da en çok dikkat çeken isim ise Muğdat Çelik oldu. Oynadığı 14 lig maçında 11 kez rakip fileleri havalandıran Muğdat'ı, 3'er golle Furkan İlker Baştan ve Burhanettin Çakırefe takip ediyor. Siyah-beyazlı ekibin kalan gollerini ise Ümit Aydemir, Hakan Soylu, Aykut Yenen, Furkan Aydın ve Fatih Özer kaydetti. Ünyespor'un 14 karşılaşmada takım olarak 10 gole ulaşabildiği göz önüne alındığında, Muğdat Çelik'in ise tek başına 11 gole ulaşması dikkatlerden kaçmadı.
2 KIRMIZI 39 SARI KART
Geçtiğimiz yıl Centilmen Lig'de bir aralar birincilikte ilerleyen ve gördüğü az kart ile dikkat çeken siyah-beyazlı Nazilli Belediyespor bu sezon ise kartlara bakıldığında daha agresif olduğu görülüyor. Ataklarında golle buluşamayan ve orta sahada eksiği gözlenen siyah-beyazlı ekip birçok pozisyonda sert müdahaleleri nedeniyle de kart cezası görüyor. Takımda direkt kırmızı kartı Hakan Soylu görürken, ikinci kırmızı kartı ise çift sarıdan dolayı Furkan İlker Baştan gördü. Takımda Polatlı Bugsaşspor maçında ayağına aldığı darbeden dolayı adale yırtığı oluşan ve ilk yarıyı kapatan Fatih Özer'in de 4 sarı karttan dolayı cezalı duruma düştüğü ligin 16. haftasında Mehmet Taş'ta 4 sarı karttan dolayı cezalı durumda, öte yandan aynı karşılaşmada çift sarıdan dolayı kırmızı kart gören Furkan İlker Baştan'da bu karşılaşmada yer alamayacak. Başarılı defans oyuncuları İsmail Konuk ve Yusuf Abdioğlu'nun 3'er sarı kartı, Muğdat Çelik, Erdinç Karakaş, Burhanettin Çakırefe, Mehmet Ersavaş ve Kurtuluş Yurt'un 2'şer sarı katı ve Aykut Yenen, Ümit Aydemir, Furkan Aydın, Furkan İlker Baştan, Hakan Soylu'nun 1'er sarı kartı bulunuyor.
MUHTEMEL 11'LER
NAZİLLİ BELEDİYESPOR: Kurtuluş, Erdinç, Lider, İsmail, Yusuf, Aykut, Ümit, Mehmet Ersavaş, Aytaç, Muğdat, Burhanettin
ÜNYESPOR: Armağan, Yusuf, Uğurtan, Volkan, Adem, Mikail, Azmi, Özgür, Cihan, Serdar, Emre
Maç: Nazilli Belediyespor Ünyespor
Yer: Nazilli Şehir Stadı
Tarih: 16 Aralık 2012 Saat: 13.30
Hakem: Emre Kosif, Mehmet Yıldırım, Doğuş Darık
Bilet Fiyatları: Kapalı: 1 TL, Açık: 0,5 TL
(ÜÖ-İK)

15.12.2012 14:31:36 TSI

Editör: Wan Haber