Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında Nazilli Belediyespor kendi sahasında Bursaspor ile karşı karşıya geldi. Mücadele Bursaspor'un 3-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
Maç sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Nazilli Belediyespor Teknik Direktörü Cüneyt Biçer, stadı dolduran ve 90 dakika boyunca takımına destek veren taraftarlarına teşekkür ederek, "Maçın ilk 25 dakikasında 3 net pozisyonu gole çevirebilseydik maçın seyrini değiştirebilirdik. Daha sonra kısa dilim içerisinde yediğimiz 3 tane gol, oyun disiplinimizde ilk yarı açısından sıkıntı yarattı. Devre arasındaki konuşmalarımızın ardından arkadaşlarımız 2. yarıda gayet istekli ve hırslı iyi oyun oynayarak mücadele ettiler. Maç sonuna kadar iyi mücadele ve iyi bir oyun sergilediğimizi düşünüyorum, sonuçta rakibimiz Bursaspor'du. Bursa karşısında 5-6 pozisyona girmiş olmamızdan dolayı iyi oynadığımızı düşünüyorum ve ligde iyi işler yapacağımızı göstermiş olduğumuza inanıyorum. Maçın başında Muğdat'ın kaçırdığı iki net pozisyon gol olsaydı kesinlikle maçın farklı boyut alacağına inanıyorum. Çünkü Bursaspor ister istemez telaş edecekti. Bu da normaldir, bu noktadan sonra düşüncelerimiz vardı. Tabi ki usta ayaklar ve tecrübe konuştu" dedi.
Nazilli Belediyespor kaptanı Erdinç Karakaş ise, bu maç ile Spor Toto Süper Lig'e gitmenin zor olmadığını gördüklerini söyleyerek, "Biz Nazilli Belediyespor genç futbolcuları için gerçekten güzel bir fırsat oldu. Hem bu maç bir vitrin gibiydi hem de bizim de başarabileceğimizi gösterdi. Büyük bir tecrübe kazandık. İlk yarı 25 dakika ve ikinci yarı çok etkili oynadık ama olmadı. İnşallah ligde bu güzel futbolumuzu oynayarak şampiyonluğa gideceğiz. Hafta sonu oynayacağımız maçı alarak bu maçın telafisini yapacağız" diye konuştu.
Nazilli Belediyesporlu Furkan İlker Baştan ise, Bursaspor'un tecrübesi yansıttığını belirterek, "Maça iyi başladık. Belki de Bursaspor'da bizi fazla ciddiye almadığı için çok net pozisyonlar yakaladık. Biz girdiğimiz pozisyonları atamadık ama onlar attı. Sanırım Spor Toto Süper Lig takımı olmalarını ve tecrübelerini yansıttılar. Skor kaçınılmaz oldu. Biz elimizden geleni yaptık. Taraftarımızın müthiş coşkusu bizi havaya soktu. Taraftarımızdan tek isteğimiz var her sahamızdaki maçlarda bu istek ve arzuyu göstermelerini istiyoruz. Bugün iyi oynadığıma inanıyorum ve bunda da taraftarımızın emeği büyük. Bizi havaya soktular. İnanıyorum ki bu taraftarımızın bu heyecanı ve isteği bizi şampiyonluğa götürecektir" şeklinde konuştu.

ERTUĞRUL SAĞLAM: "AKLIMIZ BAŞIMIZA DAHA SONRA GELDİ, BURSASPOR GİBİ OYNAMAYA BAŞLADIK"
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise Nazilli'ye geldiklerinden itibaren ayrılana kadar özellikle Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a ve Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur'un kendileri ile çok yakından ilgilendiklerini ve misafirperver davrandıklarına değinerek, "Nazillililerin misafirperverliği ve sıcak kanlılığıyla karşılaştık. Bizim için çok güzel bir gün oldu. Tabii futbolun için olan rekabet hesabı, çok dostça ve Fair-play ruhu içinde yaşandı. Bu tür maçlara iyi konsantre olmadığınız zaman geçmişi gözümüzün önüne getirdiğimiz zaman büyük sürprizler yaşandığı geliyor gözümüzün önüne. Bugün de aslında Nazilli Belediyespor ekibi maçın başlarında öne geçecek pozisyonlarda yakaladı. Aslında daha sonra aklımız başımıza geldi tabiri caiz ise. Bursaspor gibi oynamaya başladık ve ilk yarı sonunda soyunma odamıza 3-0'lık skor ile girdik. 3-0'ın ardından hem Akhisar maçının yorgunluğu hem de 3 gün sonra oynayacağımız Orduspor maçının düşüncesi ile 2. yarı biraz daha oyunu rölantiye aldık. Aslında sonuca baktığımız zaman bizim için turu geçmek önemli. Nazilli Belediyespor'a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Nazilli taraftarına da yaptıkları ve misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyorum" ifadesinde bulundu.
Bursasporlu futbolcu İbrahim Öztürk ise, Nazilli halkının oldukça coşkulu olduğunu ifade ederek, "Böyle bir atmosfer ile karşılaşacağımızı biliyorduk. Geçen sezon kupayı son maçta bırakmıştık. Ama bu sezon kupayı almak istiyoruz. Bursaspor müzesine bir kupa daha götürmek istiyoruz. Bu maç bizim için bir başlangıçtı. İlk yarıda bulduğumuz goller ile maçı kazandık. Şimdi önümüzdeki maçlara bakıyoruz" ifadelerini kullandı.
Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan ancak 33. dakikada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Musa Çağıran ise, sakatlığının çok ciddi olmadığı bilgisini vererek, "Maça Nazilli Belediyespor bize göre daha iyi başladı. Rakip birkaç tehlike yarattıktan sonra oyunda dengeyi sağladık. İlk golü bulduktan sonra oyundan çıktım. Tedavim yapılırken 2 gol daha atmışız. Golleri göremedim. Tur atladığımız için mutluyuz. Geçen sezon kupayı son anda kaybetmiştik. İnşallah bu sezon kazanırız" açıklamasında bulundu.
Bir diğer Bursasporlu futbolcu Harun Tekin ise, turu geçen taraf oldukları için mutlu olduğuna değinerek, "Öncelikle Nazilli halkını ve oyuncularını tebrik etmek istiyorum. Güzel bir maç oldu. İyi bir performans gösterdiği için sevinçliyim. Herkes elinden gelen mücadeleyi sahada gösterdi. Takım arkadaşlarımı kutluyorum. Turu geçtiğimiz için mutluyuz" şeklinde konuştu.
(BH-EYB-S)

04.12.2012 17:22:03 TSI

Editör: Wan Haber