Mevlid kandili nedeni ile okunan mevlid-i şerifeleri dinlemeye gelen vatandaşa cami çıkışında Nazilli Belediyesi tarafından 15 bin adet kandil simidi ve 20 bin adet kandil lokumun dağıtıldı.
Hz. Muhammed'in doğum günü olan Mevlid Kandili nedeniyle Nazilli'de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Nazilli'ye bağlı 60 tane köyün yanı sıra İsabeyli, Pirlibey belediyeleri ve Nazilli'deki tüm cami mescit ve cemaat evlerinde Nazilli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Nazilli Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün personeli görev yaptı. Cami, mescit ve cemaat evlerinde hazırlanan stantlarda Nazilli Belediyesi'nde görevli olan personel, kandil simidi ve kandil lokumunu ikram ederek Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık adına vatandaşların kandilini kutladı.
Kandil nedeni ile sosyal kurumları ziyaret eden Başkan Haluk Alıcık Koca camiinde düzenlenen mevlid-i şerifi dinledi. Mevlid Kandili dolayısıyla Nazilli halkının ve tüm Müslümanların kandillerini tebrik ederek Ülkemizin ve milletimizin her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğunu, bu mübarek gecelerin birer fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Alıcık; "Peygamberimizin getirmiş olduğu ilahi mesajı iyi anlamak, eşsiz ve örnek olan güzel ahlakını özümsemek, İslam âleminin ona duymuş olduğu içten ve samimi sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak bu mübarek geceler için önceliklerimizden olmalıdır. O'nun insanlığın huzuru ve mutluluğu için yaptığı çağrının hayatımıza rehberlik etmesini sağlamalı, güzel ahlakı ve yol gösterici nasihatleriyle yaşantımızı güncelleştirmeliyiz. Mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı bu manevi günlerde yaşlıların, hastaların, eş-dost ve akrabaların gönüllerini hoş tutmak, hayatımızdaki olumsuzluklardan kurtulmak, huzura kavuşmak için sevgi ve hoşgörü ortamının sağlanması için bugünleri iyi bir fırsat olarak görmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimizin mübarek Mevlid Kandili'ni kutluyor, ülkemizin ve milletimizin, birliğine, dirliğine ve kardeşliğine vesile olması temennisiyle hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
(ÜÖ-MB-İK)

24.01.2013 16:14:48 TSI

Editör: Wan Haber