Nazilli Belediye Meclisi'nin Şubat 2013 Dönemi Olağan Toplantısı'nın 1. birleşimi Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı.
Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 15 gündem maddesi karara bağlandı. İsabeyli'de yapılması düşünülen 7 imar değişikliği tadilat maddesinin 2'si kabul edilirken, 5'i ret edildi. Toplantıda dar gelirli vatandaşlar İmar Müdürlüğü tarafından hazırlanan tek katlı konut tip projesi kabul edilirken, Nazilli'de su kaçaklarının önlenmesi için 'akılı sayaç' kullanılmasına karar verildi.
Belediye Meclis Toplantısı'nda, Belediye Mehter Takımı'nın Fransa'nın Limoux şehrinde 8-16 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Kültür ve Sanat Festivali'ne katılmasına karar verildi. Deve Güreşi Festivali'nin de görüşüldüğü toplantıda, Kent Konseyi kararlarının komisyona sevki ve yapılacak olan Galericiler Sitesi ile ilgili düzenlenecek olan protokol için Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a imza yetkisi verildi. Sümer Mahallesi'nde Nazilli Belediyesi'ne ait 2 arsanın satışının kabul edildiği toplantıda İsabeyli'de yapılması düşünülen 7 imar değişikliği tadilat maddesi oylandı. Oylama sonunda 2 madde kabul edilirken, 5 madde ise ret edildi. Belediye Meclis Toplantısı'nda Nazilli'de su kaçaklarının önlenmesi için ise 'akılı sayaç' kullanılmasına karar verildi. Belediye Başkanı Haluk Alıcık,'akılı sayaç' kullanımına yeni abonelerle başlanacağını, arızalı olan sayaçların değiştirileceğini ve dileyen vatandaşların işyeri ve konutlarına 'akılı sayaç' bağlatabileceğini söyledi.
Meclis toplantısında dar gelirli vatandaşlar için Belediye İmar Müdürlüğü tarafından hazırlanan tek katlı konut tip projesi de görüşüldü. Nazilli Belediyesi İmar İşleri Müdürü Koray Öden proje hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. 'Yığma yapı' modeliyle yapılacak olan konutların tek kattan oluşacağını belirten İmar İşleri Müdürü Koray Öden, "Vatandaşlar tapularıyla bize müracaat edecekler. Yapının projesini Nazilli Belediyesi çizecek ve yapının kontrolü üstlenecek. Vatandaşlardan 2 bin 500 TL harç alınacak. Boş arsası veya eski binası olan vatandaşların bu uygulamadan faydalanması için bu projeyi hayata geçirmeyi düşünüyoruz" dedi. Açıklamanın ardından proje meclis üyeleri tarafından oylandı.
(ÜÖ-MB-İK)

08.02.2013 17:31:02 TSI

Editör: Wan Haber