Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli'nin üniversite ve sanayi şehri haline dönüşmesi için her türlü girişimde bulunduklarını söyledi. Nazilli'de tamamlanan ve yapımı devam eden projeler hakkında bilgiler veren Haluk Alıcık, ilçenin kalkınması için gerekli formülün 'Üniversite, Organize Sanayi ve Uzun Yaşam Kenti' olmaktan geçtiğini ifade etti.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Aktif Sanayici İşadamları Derneği'nin (NASİAD) düzenlediği toplantıda işadamlarına slayt gösterisi eşliğinde Nazilli'de tamamlanan ve yapımı devam eden projeler hakkında bilgiler verdi.
Nazilli Kaymakamlığı, Nazilli Belediyesi ve Ticaret Odası başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarının üniversite, organize sanayi bölgesi ve uzun yaşam konularında gerekli her türlü çalışmanın içinde ortak hareket ettiğini anlatan Haluk Alıcık, "Gelinen noktada işadamlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Bölgemizde yetişen ve organik ürünlerimizin başında yer alan zeytin, kestane ve incirin pazarlanması için işadamlarımızdan destek bekliyoruz" dedi. Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadıkları Bursaspor maçında karşılaştığı manzarayı örnek gösteren Başkan Alıcık, "Bursaspor kafilesi Nazilli'ye geldiğinde bizlere kestane şekeri hediye etti. Biz de kendilerine kestane ikram ettik. Çok ilginç bir sahne yaşamıştık. Burada bizim eksikliğimiz var. Nazilli'de yetişen ürünleri pazarlamayı beceremiyoruz. İşte bu noktada işadamlarımızın devreye girmesi gerekiyor. Kurulacak işletmelerle Nazilli'de yetişen ürünleri tüm dünyaya pazarlamamız gerekiyor" dedi.
'ÜNİVERSİTE VE ORGANİZE SANAYİ NAZİLLİ'NİN GELECEĞİDİR'
Nazilli'nin en büyük sorununun sıkışıp kalan şehir merkezi nedeniyle başta trafik olduğunu ifade eden Başkan Alıcık, sorunu aşmada da bürokratik engellere takıldıklarını, Proje üretmenin problem olmadığını en büyük engelin projeyi uygulama da olduğunu belirtti.
Nazilli'nin geçmiş senelerde emekli şehri olarak anıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Bu anlayışı değiştirmemiz gerekiyordu. Belediye başkanı olarak göreve başladığım gün 2 hedef belirlemiştim. Nazilli'yi üniversite ve organize sanayi şehri yapmamız, jeotermal ağırlıklı tarım ve organik ürünler konusunda atağa geçmemiz gerekiyordu. Göreve başladığım gün organize sanayinin 690 Bin TL borcunu silerek işe başladık. Belediyenin iş makinelerini bölgeye yığdık ve 5 milyon TL tutarında kaynak aktardık. Bugün geldiğimiz noktada birinci organize sanayi bölgesini tamamlamanın yanında, Dallıca'da ikinci organize sanayi bölgesi için yer belirledik. Yine göreve başladığımın ilk haftası Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü'nü ziyaret ederek, Nazilli'de neler yapılabileceğini konuşmuştuk. İlerleyen dönemde Nazilli'de Sümer Üniversitesi kurulacak. Bunu hep birlikte başaracağız, başarmak zorundayız. 10 bin öğrencisi olan bir üniversite Nazilli için aş ve iş demektir. Ekonominin ayağa kalkması demektir. Kısacası üniversite ve organize sanayi Nazilli'nin geleceğidir" şeklinde konuştu.
'UZUN YAŞAM İÇİN GEREKEN HER ŞEY NAZİLLİDE VAR'
Akdeniz Üniversitesi, Nazilli Kaymakamlığı ve Nazilli Belediyesi'nin 4 yıldır ortaklaşa yürüttüğü Nazilli Yaşlılık Araştırması'nın (NAYAR21) sonuçlarının İstanbul Çırağan Sarayı'nda yapılan basın toplantısı ile kamuoyuna açıklandığını hatırlatan Başkan Alıcık, geçmişe ve geleceğe sahip çıkmak için kalıcı projeler üretmeye özen gösterdiklerini ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti. "Türkiye'de ilk uzun yaşam konusunda çalışmayı biz Nazilli'de yaptık. Bu araştırmalar sırasında faaliyete geçen projelerden Alzheimer Gündüz Bakım Merkezi, Huzur Evi, Yaşlılar Evde Bakım Birimi bunlardan birkaçı. Nazilli 42 çeşit ürünün bir arada bulunduğu bir ilçe. Uzun yaşam için gereken her şey Nazilli'de var. Nazilli'nin iklimi ve doğal kaynakları Allah'ın verdiği bir lütuftur. Bu çalışma da Nazilli'nin markalaşmasına katkıda bulunacak. İşadamlarımızın Nazilli'de yetişen ürünleri tüm dünyaya pazarlaması gerekiyor"
'AŞAĞI NAZİLLİ'DE NAZKENT PROJESİ UYGULANACAK'
Kentsel Dönüşüm Projesi'nin de, Aşağı Nazilli'nin gelişiminde büyük payı olacağını ifade eden Nazilli Belediye Başkan Haluk Alıcık, "Uygulanacak proje ile Aşağı Nazilli bambaşka bir görünüme sahip olacak. Bilindiği gibi buradaki istisnai tesislerini yıkarak Aşağı Nazilli için kötü bir görünümü ve problemi yok ettik. Bu alan ve çevresindeki evleri parselledik. Kentsel dönüşüm yapılacak bu alanda 64 adet konut yapılacak. Parkları ve çevre düzenlemeleri ile kentsel dönüşümün sınırları Çarşı Camii'ne kadar ulaşacak. 3 1 ve 2 1 konutlar yapılacak olan kentsel dönüşüm projesinde NAZKENT Projesi uygulanacak. Bu güne kadar yaptığımız işlerde olduğu gibi bu projemizde de TOKİ'nin değil, Nazilli Belediyesi'nin imkanlarıyla, Nazilli esnafıyla bu işi yapacağız" dedi.
'SOKAKLARI NAZİLLİ'YE YAKIŞIR HALE GETİRECEĞİZ'
Düzenli Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin Sailer köyü Karahayıt mevkiinde 8 hektarlık alanda kurulması için hazırladıkları raporun onaylandığını belirten Başkan Haluk Alıcık, "20 yıllık çöplerin depolanmasını sağlayacak şekilde kurulacak olan tesisimizi ihaleye çıkarak bir adımı atacağız. Bu tesisten 22 belediye yararlanarak çöplerini ayrıştıracak" dedi. Doğalgaz ve TEDAŞ çalışmaları nedeniyle Nazilli sokaklarının 'yamalı bohça' gibi gözüktüğünü ve bu durumun kendisini rahatsız ettiğini belirten Alıcık, "Sokaklarımızda ilk önce doğalgaz çalışması yapılıyor. Açılan çukurları kapatıyoruz. Ardından bu defa TEDAŞ yolları kazıyor. Aynı işlemi bir kez daha gerçekleştiriyoruz. 2 yıl süreceğini tahmin ettiğimiz bu çalışmaların tamamlanması ile Nazilli sokaklarını Nazilli'ye yakışır hale getireceğiz" şeklinde konuştu.
'80 MİLYON TL BÜTÇEMİZ 6 MİLYON TL BORCUMUZ VAR'
Konuşmasının son bölümünde siyasetin sevgi üzerine kurulması gerektiğini, Nazilli'nin menfaatlerinin her şeyin üstünde olduğunu dile getiren Haluk Alıcık, "Siyaset bizim olmazsa olmazlarımızdan değil. Biz siyaseti Allah rızası için yapıyoruz" dedi. Nazilli Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğü'nün hazırladığı raporu işadamlarına gösteren Alıcık, "Biz Nazilli Belediyesi'ni hakim huzurunda devir aldığımızda kasamızda 250 bin TL nakit ve 2 milyon civarında da borç vardı. Nazilli'de dedikoduyu bir tarafa bırakıp, gerçekleri söylemek, gerçekleri yaşamak lazım diye düşünüyorum. Nazilli Belediyesi'nin bugün itibariyle 6 milyon TL borcu vardır ve 80 milyon TL bütçesi olan bir belediye için bu borç büyütülmemelidir" şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.
Toplantının sonunda NASİAD Başkanı Necmi Erkan, başarılı çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ı plaket vererek teşekkür etti.
(SK-İK)

09.01.2013 16:03:44 TSI

Editör: Wan Haber