Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık proje ekibiyle birlikte kentsel dönüşüm projesini incelemek üzere Uşak'a geldi. Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan'dan kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi alan Nazilli ekibi, Uşak'ın kentsel dönüşümde örnek bir uygulama başlattığını ifade etti.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Uşak'a geldi. İlçede kentsel dönüşüm uygulamak istediklerini söyleyen Alıcık, Uşak'ın bu konuda örnek bir uygulama başlattığını belirterek uygulamayı yerinde incelemek istediklerini kaydetti. Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi de alan Halıcık "Nazilli'yi modern bir görünüme kavuşturmak için Uşak'ı örnek alarak dönüşüm projesi uygulamak istiyoruz" dedi. Haluk Alıcık ve ekibi ayrıca Uşak Belediyesi'nin Atlı Rehabilitasyon ve Spor Merkezi'ni de inceledi. Merkez hakkında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyareti sonrası medyada çıkan haberler üzerine bilgi sahibi olduklarını da belirten Haluk Alıcık, "Uşak Belediyesi örnek bir merkez inşa etmiş. Atlı Rehabilitasyon Merkezi'ne tedavi gören yavrularımızın ve ailelerin duası bu projeyi yapanlara yeter" dedi.
Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise Nazilli ekibine teşekkür ederek kentsel dönüşüm projesinde ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Belediyelerin ortak projeler yürütebileceğini de söyleyen Başkan Erdoğan, " Belediyeler kentlerin güzelleşmesi için proje üreterek vatandaşlarını mutlu etmekle yükümlüdürler. Bu bağlamda proje üretilirken ortak çalışmalar yapılabilir. Nazilli Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesindeki çalışmalarına gerekli desteği vermeye hazırız" dedi.
UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BAŞARILI
Kentsel dönüşüm projesinde Uşak'ın başarılı ve örnek bir kent olduğunu ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, " Kentsel dönüşüm projesi uygulanması zor ama yapılması her şehir için zorunlu olan projelerin başında geliyor. Uşak bu konuda ciddi mesafeler kat etti. Projeyi hayata geçirmek için büyük çalışmalar yaptı. Bu çalışmaları başından beri takip ediyoruz. Uşak'taki projeyi yerinde incelemek ve son durumunu görmek için geldik. İlçemizde de kentsel dönüşüm projesi uygulamak istiyoruz. Biz örnek çalışmaları inceleyip kendi projemizi de gözden geçirme imkanına kavuşacağız. Uşak'ta yaptığımız gezide belediyenin Atı Rehabilitasyon ve Spor Merkezi'ni de inceleme imkanına sahip olduk. Bu projede örnek bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Bizim için faydalı bir inceleme gezisi oldu. Uşak Belediyesi'nin bize gösterdiği misafirperverliği ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi.
Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise ziyarette kentsel dönüşüme kat ettikleri aşamaları anlatarak, sivil toplum örgütlerinin ve halkın desteğinin önem,ine vurgu yaptı. Kentsel dönüşüm kentin ortak projesi olması gerektiğini de anlatan Ali Erdoğan, "Kentsel dönüşüm uygulanması son derece zor bir çalışma. Projenin başından itibaren türlü zorluklarla karşılaşılıyor. Uşak bu konuda ciddi çalışmalar yaptı. Nazilli'de ilçe olmasına rağmen kendini aşan ve güzelliği sahip bir ilçemiz. Belediyecilik anlamında da örnek işlere imza atan Nazilli Belediyesi'ni taktirle takip ediyoruz. Biz kendilerine kentsel dönüşüm noktasında her türlü desteği vereceğiz" dedi.
Konuşmaların ardından Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan'a Nazilli Belediyespor forması ile incir ürünleri hediye ederken, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise kentin sembol fotoğrafı olan" Cumhuriyeti Biz böyle Kazandık" isimli seramik plaket ve Uşak kilimi hediye etti.
(KY-İK)

19.01.2013 11:29:38 TSI

Editör: Wan Haber