İstanbul'da düzenledikleri sahte faturaları piyasaya satıp devleti 1 milyar lira zarara uğrattıkları tespit edilen çete çökertildi.
Alınan bilgiye göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Büyükçekmece başta olmak üzere il genelinde sahte fatura düzenleyen suç örgütüne ulaştı. 9 ay boyunca yapılan takip sonucu M.A. ve B.P. liderliğindeki örgütün iki gruptan oluştuğu öğrenildi. M.A. liderliğindeki grubun kamu kurum ve kuruluşları ile olan ilişkilerde uzmanlaştıkları, B.P. liderliğindeki ikinci grubun ise sahte belge hazırlamakta uzmanlaştıkları, mali müşavirlik ve muhasebecilik şirketleri vasıtası ile elde ettikleri 96 şahıs ve şirketlere ait bilgiler sayesinde, naylon fatura ve sahte belgeler düzenleyerek, organize bir şekilde piyasaya sattıkları ve devleti 1 milyar lira zarara uğrattıkları tespit edildi.
Yapılan çalışmaların ardından 08 Ocak 2013 günü saat 06.30'da sıralarında harekete geçen jandarma ekipleri, önceden belirlenen 31 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Jandarma kamerasıyla da saniye saniye görüntülenen operasyonda çete liderleri M.A. ve B.P. dahil toplam 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 2621 adet çeşitli şirketler üzerinden düzenlenmiş sahte fatura, 80 adet şirket kaşesi, 150 adet çeşitli firmalara ait vergi levhası, 140 adet form beyannamesi, 380 adet tahakkuk fişi, 400 adet tahsilat makbuzu, 25 adet fatura koçanı, 65 adet çeşitli firmalara ait imza sirküleri, 125 adet KDV beyannamesi, 275 adet sipariş fişi, 25 adet sahte fatura talep ajandası, 50 adet ticaret sicil gazetesi, 1 adet ruhsatsız tabanca, 100 adet tabanca fişeği 2 koli muhtelif mali belge (sipariş teklif formu, havale dekontları, tapu, posta havale kağıtları ve posta çekleri, boş/ dolu fatura ve sevk irsaliyesi vs.), 1 adet bankamatik ve kredi kartı kopyalama cihazı, 2 adet sahte fatura yapımında kullanılan çelik numaratör, 23 adet değişik marka model cep telefonu ve 31 adet sim kart ele geçirildi.
Gözaltına alınan zanlılar ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.
(ÇK-ÖK-Y)

14.01.2013 10:31:29 TSI

Editör: Wan Haber