NATO-Rusya Konseyi sonrası basına açıklama yapan Genel Sekreter Rasmussen, Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a, Türkiye'ye yerleştirilecek patriot füzelerinin, tamamen savunma amaçlı bir girişim olduğunun vurgulandığını ifade etti.
Rasmussen, patriotların sadece Suriye'nin sahip olduğu kimyasal silahlara değil tüm saldırılarına karşı bir önlem olarak tartışıldığını belirtti. Rasmussen ayrıca, patriotların savunma amaçlı olduğunu Lavrov'un sadece kendisinden değil tüm üye ülkeleri de dinleyerek teyit aldığını söyledi.
NATO Genel Sekreteri'nin ardından basın toplantısı düzenleyen Lavrov ise, Rusya olarak Türkiye'nin kendini savunma hakkına karşı çıkmadıklarını ve buna engel oluşturmaya çalışmadıklarını ancak varolan gerginliğin de tırmandırılmasından yana olmadıklarını ifade etti.
Lavrov, bir gazetecinin Suriye'nin kimyasal silahlarına ilişkin sorusuna ise, "Suriye'nin bu tip silahları kullanmak için hazırlık yapması gibi şeyler sadece duyumlar ve dedikodulardan ibaret. Bu bilgilerin sağlam bir kaynağı yok. Böyle bir şeyin olduğunu öğrenirsek ve bilirsek, o zaman Rusya olarak biz de gerekli tepkiyi veririz zaten" cevabını verdi.
(SA-İB-YHY-D)

04.12.2012 18:13:41 TSI

Editör: Wan Haber