NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı Brüksel'de devam ediyor.
Dün Türkiye'nin patriot füze sistemi talebine onay verilmesinin ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bugün NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'le bir araya gelecek. Bakan Davutoğlu'nun ayrıca çeşitli ikili temaslarda bulunması bekleniyor.
Sabah erken saatlerde başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Rasmussen, NATO'nun Gürcistan'a verdiği desteği tekrarlayarak, "Gürcistan'ın, Avro-Atlantik geleceğinin yanı sıra, uluslararası olarak kabul edilen sınırları dahilinde, toprak bütünlüğü ve bağımsızlığını destekliyoruz" dedi.
Gürcistan'ın Ekim ayındaki parlamento seçimlerinde önemli bir testten geçtiğini belirten Rasmussen, "Özgür, adil ve demokratik bir seçim gerçekleştirildi. Önümüzdeki yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleri de bir diğer önemli test olacak" ifadelerini kullandı.
Gürcistan'ın demokratikleşme sürecindeki bu ivmeyi koruması için tarafların işbirliğinin önemine dikkat çeken Rasmussen, "Uyum içinde çalışabilmek, gerekli reformları gerçekleştirmek, hukuk ve anayasanın üstünlüğüne saygı gösterilmesi dahil en yüksek demokratik standartları karşılamak için tarafların işbirliği içinde çalışması gerekiyor" diye konuştu.
(İHA-OK-D)

05.12.2012 12:45:08 TSI

Editör: Wan Haber