Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, NATO boru hattındaki akaryakıt hattından yakıt çaldıklarını belirlenen 22 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların 5 farklı yerde tünel kazarak yaklaşık 150 bin ton yakıt çaldıkları iddia edildi.
Alınan bilgiye göre, Derince ve Körfez ilçelerinde NATO boru hattı güzergahını belirleyen örgüt üyeleri, boru hattına yakın mevkilerde iş yeri kiraladı. Kiraladıkları iş yerlerinden NATO hattına toprak altından uzun tüneller kazan örgüt üyeleri, hazırladıkları düzeneklerle NATO boru hattından yakıt çekti. Yaklaşık bir yıl boyunca polis ekipleri tarafından takip edilen örgüt üyelerine operasyon düzenlendi.
Kocaeli'nin Derince, Körfez, Gebze, Çayırova ve İzmit ilçeleri ile Tokat, Amasya ve İstanbul illerinde düzenlenen operasyonda toplam 22 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 7 adet kamyon, 3 adet minibüs, 5 adet hilti, NATO hattından yakıt çekmek için kullanılan 500 metrelik hortum, 10 adet akaryakıt tankı ve boru hattından yakıt çekmek için kullanılan düzenekler ele geçirildi. Şahıslardan Kemal Güçlü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer şahısların halen gözaltında bulunduğu ve emniyetteki işlemlerine devam edildiği kaydedildi.
Örgüt üyelerinin Körfez ilçesi Hamit Kaplan Caddesi, Derince ilçesinde ise Ergenekon Caddesi ile Tahsin Özbek Hastanesi mevkiindeki hemzemin geçit altında toplamda 150 metre uzunluğunda tünel kazdıkları ve bu tünellerle yaklaşık bin kamyon yakıt çalmayı planladıkları iddia edildi. Öte yandan Derince Çenesuyu Mahallesi'nde bulunan Yediemin Deposu'nun sahibi Ebul Muhsin A.'nın da deposunun altında tünel kazdırdığı ve örgüt üyesi olduğu iddia edilerek gözaltına alındığı öğrenildi. Polis ekipleri, buradaki tünelde kazı çalışması yaptı.
Büyükşehir Belediyesi ve Derince Belediyesi'ne ait iş makineleri Ergenekon Caddesinin altından geçmekte olan tüneli iş makineleri vasıtası ile buldu. Yolu trafiğe kapatan ekipler, belirledikleri bölgeyi yaklaşık 1 metre boyunda kazdı. Yapılan kazı çalışması sonrasında, girişi yedi emin otoparkından olduğu tespit edilen yaklaşık 10 metrelik tünel bulundu. Tünele döşenen aparatlar ve borular vasıtası ile NATO boru hattından yakıt çalındığı tespit edildi. Gözaltına alınan zanlıların Pazartesi günü adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
(NA-MA-YHY-Y)

07.02.2013 18:24:42 TSI

Editör: Wan Haber