Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde AKUT, Motorola ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile düzenlenen programda, öğrencilere kırtasiye malzemeleri ve deprem kitapçıkları dağıtıldı.
Ahmet Akkoç Ortaokul'unda gerçekleşen törene; Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Motorola Solitions Türkiye Müdürü Bora Gürçay, AKUT'un Kurucularından Ali Nasuh Mahruki, AKUT yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yerel yöneticiler olarak planlama yaparken depreme dayanıklı ve afetlere uygun her türlü yönetmeliği uygulama konusunda titiz davrandıklarını ifade ederek, "Öğrencilerimize yönelik düzenlenen bu güzel çalışma için emeği geçenleri tebrik ediyorum" diye konuştu.
Gerçekleştirilen projenin çok önemli olduğunu belirterek konuşmasına başlayan AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ise, "Depreme her zaman hazırlıklı olmak gerekir. Çok büyük bir felaket yaşadık. Gerçekleştirilen bu projedeki öğrencilerimiz, yapılanları arkadaşlarına ve ailelerine anlatmalı. Bu projeye katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Sakarya'nın doğal afette yara almış bir il olduğunu ve bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu ifade eden Sakarya Valisi Mustafa Büyük, "Güzel bir vesile ile beraberiz. Bu tür etkinliklerin ilimizde ayrı bir önemi var çünkü Sakarya doğal afetlerden ağır yaralar almış bir ilimiz. Bu projeyi sivil toplum kuruluşlarının, özel sektörün, yerel yönetimlerin ve genel idarenin ortaklaşa yapması Türkiye'ye örnek olacak bir çalışma olarak gözüküyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Motorola Solutions Türkiye Müdürü Bora Gürçay, bu tarz konulara azami şekilde önem verdiklerini dile getirerek, "Motorola adına burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Motorola Solutions faaliyet gösterdiği her ülkede topluma fayda sağlayacak çalışmalarda bulunmaya azami gayret göstermekte. AKUT ile iş birliği yaparak çocuklarımıza armağan ettiğimiz çantaları hazırladık. Çantalarda öğrencilerimizin çeşitli ihtiyaçlarını gidermek için kullanılacak malzemelerle doğal afet ve kaza konusunda bilgilendirici kitap yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi ve AKUT ile gerçekleştirdiğimiz organizasyona destek verenlere teşekkürler" dedi.
Ali Nasuh Mahruki ise, "Yine keyifli ve güzel bir proje için bir aradayız ve bu aslında Türkiye'ye örnek olması gereken bir proje. Çağdaş dünyada artık kaynakların çok daha verimli kullanılması gerekiyor ve bu kaynakların çok farklı yerlerde farklı kabiliyetlerinin olduğunun hepimiz farkındayız. Kamu sektörünün, özel sektörün ve üçüncü sektör olarak kabul edilen sivil toplum kuruluşlarının eş güdümlü çalışmasına çok iyi bir örnek şu anda gerçekleştirdiğimiz bu proje. Dilerim ki bu proje örnek teşkil eder ve diğer kurum ve kuruluşlara da. Bizim AKUT olarak bildiğiniz üzere esas varlık sebebimiz özellikle acil durumlarda, afetlerde can kaybını en aza indirmek ve bu konular hakkında toplumu bilinçlendirmek. Bugün burada yaptığımız çalışma, AKUT'un bu ikinci toplumu bilinçlendirme tarafı üzerinden gerçekleştirmekte olduğumuz bir çalışma. AKUT bir sivil toplum kuruluşudur. Tamamen gönüllülük ve karşılıksız yardımseverlik ilkeleriyle çalışıyor. Bu süreç içerisinde de gerek kamu sektöründen veya bireysel, kurumsal aldığımız destekler ve bağışlarla ayakta kalıyor ve bu tür çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu toplum bilinçlendirme çalışmalarında aslına bakarsanız her şeyin başı eğitim. Hepimizin çok kuvvetli bir insan kaynağı gelişimine ihtiyacımız var. Bunun da başlangıç noktası nitelikli eğitim" ifadelerini kullandı.
Konuşmalarının ardından, protokol üyeleri öğrencilere içerisinde kırtasiye malzemeleri ve deprem kitapçığı bulunan çantaları dağıttı.
(RKO-RKO-GS-Y)

10.01.2013 15:24:52 TSI

Editör: Wan Haber