Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan gerçekçi insan teninde olan silikon Nasreddin Hoca heykeli ilgi görüyor.
Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, "Nasreddin Hoca'mızı yeni nesillere daha iyi anlatabilmek ve onu daha iyi tanıtabilmek amacıyla yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Bu amaçla Nasreddin Hoca'mızın silikondan bir heykelini yaptırdık. Değerli sanatçımız Erol Büyükburç, menajeri Osman Nuri Yazıcı ile heykeli yapan heykeltıraş Talat Dumanoğlu heykeli getirerek belediyemize teslim ettiler. Bu heykel deneme amaçlı olarak yaptırıldı. Belirli bir süre belediye binamızın girişinde sergilendikten sonra Nasreddin Hoca Türbesi önünde yaptırılan Nasreddin Hoca Konağı'nda sergilenmeye devam edecek. Nasreddin Hoca fıkralarını işleyen, bu tür heykellerden yaptırarak bu konakta sergilemeyi düşünüyoruz" dedi.
Yapılan Nasreddin Hoca heykelinin sıcak ve soğuğa dayanıklı özel türevli bir silikondan yapıldığı, gözlerinin gerçek protez olduğu, saçı ve sakalının da gerçek saç ve sakaldan dikilerek oluşturulduğu öğrenildi.
(CF-FM-Y)

08.02.2013 18:42:35 TSI

Editör: Wan Haber