Narman ilçesinde yeni açılan Narman Orman İşletme Şefliğinde tanışma toplantısı yapıldı.
Toplantıya Narman İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Oltuİlçesi Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Erzurum Orman Bölge Müdür Vekili Ayhan Deligöz, Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Ak Parti Narman İlçe Başkanı Zafer Ruşen , Narman Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ercan Çelik kurum amirleri ve köy muhtarları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşmalara başlanıldı. İlk konuşmayı yapan Erzurum Orman Bölge Müdür Vekili Ayhan Deligöz, "Orman Genel Müdürlüğü'nün en ücra noktası olan orman şefliğinin Narman'da da hizmete girmesi mutluluğunu yaşamaktayız.Narman Orman İşletme Şefliği kuruldu. Narman'da ne iş yapacak diğer yerlerde olduğu gibi mevcut ormanları korumak ve onların bakımını sağlamak mevcut ormanlık alanlarının genişletilmesini teminini sağlamaktır. Narmanlı olarak ise Narman'ı yeşillendirmek istiyorum. Bunu yapmak kolay mı değil ama elimizden geleni yapacağız. Erzincan'dan özel getireceğimiz iki çeşit ağaçla Narman İlçesini yeşil yapmayı düşünüyoruz. Yine Narman'da Orköy projelerinin yayılmasını sağlanacaktır. En önemlisi de ilçede 2023'e kadar yirmi bin hektar orman yapmayı düşünüyoruz. Şimdiden Narman Orman İşletme Şefliğimiz hayırlı olsun" dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen ise, "Narman coğrafi yapısı itibariyle kuzey ve güneyde oluşmuş dağlar arasında bir bağdır. Kuzeye baktığımız zaman toprak dokusu ayrı güneye baktığımızda ayrı güneyde bulunan köylerimizde bir çoğunda orman olmasına rağmen ağaç yetiştirmek çok kolay. Kuzeye baktığımız zaman toprak tuzlumudur nedir ağaç tutmuyor. Ama kesin olarak bilemiyoruz. İnşallah ilçemize açılan Orman İşletme Şefliği sayesinde ilçemiz tamamen orman olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.
İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy'da, "Daha önce burası Kaymakamlık Kültür Merkezi idi ve atıl bir durumdaydı. Bizde burayı nasıl değerlendiririz derken Sayın Ayhan Deligöz ilçemizde orman İşletme şefliği açmak istediklerini belirtiler kabul ettik. Bina restore edildi ve şimdiki halini aldı inşallah ilçemiz için hayırlı olur" diye konuştu.
(FD-AA-Y)

19.02.2013 15:12:54 TSI

Editör: Wan Haber