İtalya Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu ceza yağdırdı. Napoli takımının 2 puanı silinirken 70 bin Euro ceza aldı. Napoli'li oyunculardan kaptan Paolo Cannavaro ve Gianluca Grava 6 ay, şike yaptığını itiraf eden Napoli'nin eski yedek kalecisi Matteo Gianello ise 3 yıl 3 ay futboldan men edildi.
16 mayıs 2010 tarihinde oynanan Sampdoria-Napoli maçı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile bitmiş ve Sampdoria bu sonuçla Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazanmıştı. Napoli'nin eski kalecisi Matteo Gianello maçın bu şekilde sonuçlanması için aracılık yaptığını, Cannavaro ve Grava ile anlaştığını itiraf etmişti. İtalya Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu Giannelo'nun itiraflarını 'tamamen inandırıcı' bulunduğu belirtilerek cezaların verildiğini açıkladı.
Napoli kulübünden yapılan açıklamada ise, "Kulübümüz sorumlu olmadığı bir durum nedeniyle hem sportif hem de manevi zarara uğramıştır. Kaleci Giannello söz konusu sezonda bir dakika bile forma giymezken suçun sorumluluğunun kulübe yüklenmesi yanlıştır" diyerek karara itiraz edileceği belirtildi.
Fenerbahçe'nin eski oyucusu Reto Ziegler'de söz konusu karşılaşmada Sampdoria formasıyla sahadaydı.
(BH-RFK-S)

18.12.2012 15:00:39 TSI

Editör: Wan Haber