Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı 500 nüfuslu Gölköy'de camileri 19 Mayıs 2011'deki 5,9'lik depremde ağır hasar gören köylüler, namazlarını muhtarlık binasında kılıyor.
Depremde ağır hasar gören 230 metrekarelik camileri kapatılan köylüler, 1,5 yıldan bu yana namazlarını 3 metrekarelik muhtarlık binasının bir odasında kılmak zorunda kalıyor. Köylüler kalabalık oldukları cuma ve bayram namazlarını kılmak için komşu köylere gidiyor. Köy Muhtarı İsmail Vurmaz, Simav'ı vuran 19 Mayıs 2011'deki 5,9'luk depremin köydeki merkez caminde de ağır hasara yol açması sonucu can ve mal güvenliği açısından müftülük tarafından kapatıldığını bildirdi.
1,5 yıldan bu yana vatandaşın 5 vakit namazını muhtarlık binasının üst katında 3 metrekarelik bir odasında kılmak zorunda kaldığını ifade eden Muhtar Vurmaz, "Vatandaş namazını kılmak üzere 23 basamak merdiven çıkıp iniyor. Namazını cemaatle kılmak isteyen yaşlılar ve engelliler çok büyük zorluk çekiyor. Hatta merdiven kazası yaşayanlar bile oldu" dedi.
Caminin yeniden yapımına destek için 1,5 yıldan bu yana Ankara'yı mesken tuttuğuna vurgu yapan Muhtar Vurmaz, "Gölköylüler olarak camimize yeniden kavuşmak istiyoruz. Darlık yüzünden cemaat bazı günler namazlarını dışarıda yazın sıcakta, kışında soğukta kılmak zorunda kalıyor. Gölköy halkı olarak köy konağında namaz kılmak istemiyoruz. Camimize yeniden kavuşmak istiyoruz. Bu hususta yetkililerden ve yardımseverlerden yardım talep ediyoruz" dedi.
Vatandaşlar ibadetlerini huzur içerisinde yapabilecekleri yeni bir caminin inşa edilmesini istediklerini kaydetti.
(MY-EFE-MŞ)

05.12.2012 15:55:11 TSI

Editör: Wan Haber