Ankara Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen ve Nallıhan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan "Tarıma Dayalı Sanayi Altyapısı Kurulması Eğitimi" Projesi sözleşmesi imzalandı.
Tarıma dayalı sanayi tesislerinin kurulması ile kırsal endüstrilerin gelişmesini sağlamak amacıyla oluşturulan projenin teknik destek sözleşmesi Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı ve Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak tarafından imzalandı. Proje kapsamında proje ofisinde görevli, bu tesislerin kurulmasında ve işletilmesinde aktif görev alacak kişilere kişi başı 48 saat eğitim verilecek. Toplamda 960 saati bulacak olan eğitimler sonunda, Tarıma Dayalı Sanayi Altyapısının Kurulması çalışmaları yürütülecek.
Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, yapılacak eğitim çalışmaları sonucunda tesislerin artan karlılıkla birlikte kapasitesinin artırılarak Nallıhan ve civarında üretilen tüm tarım ürünlerini işleyebilecek kapasiteye ulaştırılacağını söyledi. Proje ile Tarıma Dayalı Sanayi Stratejisi (TDSS) alt yapısının kurulması için sorun ve ihtiyaçların katılımcı bir anlayışla tanımlanması ve önceliklendirilmesinin sağlanacağını söyleyen Demirayak, kırsal kalkınmaya verdiği destekten dolayı da Ankara Kalkınma Ajansı'na teşekkür etti.
Nallıhan ilçesinin proje oluşturma ve yürütme konusunda büyük bir aşama kaydettiğini söyleyen Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı da, proje ile verilecek eğitimler sayesinde kırsal kalkınma alanında daha kalifiye bir iş gücü oluşmasına katkı vermekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.
(BA-ÖZ-Y)

30.11.2012 13:27:48 TSI

Editör: Wan Haber