Gaziantep'te, bir iş yerinin çelik kasasında bulunan 53 bin TL nakit para ile 1 milyon 260 bin 591 TL değerindeki çekleri çalan 7 hırsız, Gaziantep ve İstanbul'da yakalandı.
Edinilen bilgiye göre olay, Aydınlar Mahallesi'nde meydana geldi. Bir iş yerine giren hırsızlar, içeride bulunan çelik kasayı açarak, 53 bin TL nakit para ile 1 milyon 260 bin 591 TL değerindeki 65 değişik banka ve şahıslara ait çek, iş yeri teminat ve müşteri senetleri, çeşitli bankalara ait kredi kartlarını çalarak kayıplara karıştı.
İhbarın alınmasının ardından harekete geçen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hırsızları yakalamak için çalışma başlattı. 3 şahsın İstanbul'da olduğunu tespit eden polis, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçerek, şahısları yakalamak için düğmeye bastı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında; İstanbul'da 3 şüpheli, Gaziantep'te ise 4 şüpheli olmak üzere toplam 7 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda ise, 27 adet çek ele geçirildi.
Olayla ilgili yakalanarak gözaltına alınan 3 şahıs, sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 4 şahsın soruşturmaları ise, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde devam ediyor.
(MDC-SO-Y)

09.01.2013 12:39:03 TSI

Editör: Wan Haber