WanHaber.com Haber Merkezi

 

VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu’nun girişimleri sonucu 26 Mart 2013 tarihinde Van’da açılan K Türü Yetki Belgesi Ofisi hizmetlerine devam ediyor. Özalp yolu üzerinde bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı VIII. Bölge Müdürlüğü Hizmet Bürosu adı altında açılan K Türü Yetki Belgesi Ofisi’nin hizmetlerinin sürdürdüğünü ve bugüne kadar birçok mükellefin işlemlerini bu ofis aracılığı ile yaptığını kaydeden Nadiroğlu, halen dosyaları Erciş’te bulunan mükelleflerin bir dilekçe ile Van’a aldırabileceklerini söyledi.

 

Mükelleflerin, dosyalarını bir an önce Van’a almaları kendi menfaatlerine olacağını dile getiren Nadiroğlu, “Bilindiği üzere odamız bünyesinde verilen K1 Türü Yetki Belgelerinde yapılan yolsuzluk ve usulsüzlük nedeniyle 8 Mayıs 2012 tarihinde yetki alınmıştı. Bunun üzerine K Türü Yetki Belgeleri Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nce verilmekteydi. Ardından bu yetki Erciş Ticaret Odası Başkanlığı’na verildi. Ancak yaptığımız girişimler neticesinde 26 Mart 2013 tarihinden itibaren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı VIII. Bölge Müdürlüğü Hizmet Bürosu adı altında Van’da açılan K Türü Yetki Belgesi Ofisince verilmeye başlandı. Mükelleflerimiz işlemleri için Erciş’e gitmektense verecekleri bir dilekçe ile dosyalarını Van’a almaları hem ekonomik hem de zaman bakımında kendileri açısında bir kazanç olacaktır” dedi.

 

Dilekçe Örneği;

 

Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na

                                                                     VAN

 

Adıma kayıtlı bulunan K1 veya K2 yetki belgemin VIII. Bölge Müdürlüğü Van Hizmet Bürosu’na gönderilmesini talep ediyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim

 

 

Adı Soyadı

İmza

Editör: Wan Haber