Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Şube Müdürü Nadir Telli, yılbaşı gecesinde araç sürücülerini alkol konusunda uyararak açıklamalarda bulundu.
Telli yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kaydetti: "Alkollü sürücünün alkol etkisinde araç kullanırken; fiziksel ve zihinsel fonksiyonlarını yitirdiği, araç kullanırken gerçek ile hayal arasında gidip geldiği, araç kullanırken yoldaki diğer araç sürücülerini yeterince göremediği, diğer nesneler ile yayaları algılamadığı veya görmediği, sürücülük yetenekleri de zamanla ortadan kalktığından genellikle kaza yaptıkları, yapılan araştırmalarda görülmüştür. Ülkemizde de trafik kaza nedenleri incelendiğinde, insan faktörüne bağlı ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazası nedenlerinin başında alkollü araç kullanmak olduğu anlaşılmaktadır. Her yıl binlerce ölümlerin meydana geldiği trafik kazalarının tekrarlanmaması için tüm sürücülerin alkollü iken asla araç kullanmamalarını, alkollü iseler mutlak surette araçlarına sürücü olarak binmemelerini, araç ihtiyaçlarında taksi veya alkolsüz diğer sürücülerden yararlanmalarını, önemli buluyoruz."
"Kamunun rahat ve güvenliğinin sağlanması, yol kullanıcılarının kazasız ve olaysız bir gün geçirmelerini sağlamak amacıyla, tüm emniyet birimleri her zamankinden daha duyarlı ve dikkatli olacaklardır. Şehirlerarası yollarda, şehir giriş ve çıkışlarında ana girişlerinde ve kent merkezinde eş zamanlı ve kapsamlı alkol denetimi yapılacaktır. Ayrıca vatandaşlarımızdan gelecek her türlü ihbarlar dikkate alınacaktır" diyen Telli, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Alkollü sürücülerin Karayolları Trafik Kanunu'na göre işlemleri yapılacak, 100 promil alkollü olduğu tespit edilen sürücülerin ise, polis merkezinde ifadeleri alınacaktır. Ayrıca çevreye rahatsızlık verenlere de Kabahatler Kanunu kapsamında işlemler yapılacaktır. 2012 yılının son gününün de kazasız belasız geçirilmesi, diğer yol kullanıcılarının haklarının korunması çerçevesinde, trafik ve asayiş birimlerince aralıksız yol denetimleri sürdürüleceğinden, vatandaşlarımızın emniyet birimlerine yardımcı olmalarını, karayolunda alkollü araç kullanan ve çevreye rahatsızlık verenlerin polis 155 imdata ihbarda bulunmalarını bekliyoruz. Güvenli ve gürültüsüz bir çevre için, sıfır alkol ve sıfır tolerans sloganından hareketle, sürücülerin kesinlikle alkollü araç kullanmamalarını ve trafik kurallarına uymaları gerekmektedir. Bu kapsamda; vatandaşlarımızın emniyet ve trafik güvenliği ile ilgili üzerlerine düşen sorumlulukları azami derecede yerine getirmelerini temenni eder, tüm halkımızın yeni yılını kutlar, 2013 yılının ülkemize ve ilimize huzur, sağlık ve mutluluklar getirmesini dilerim."
(CK-SO-Y)

31.12.2012 13:38:49 TSI

Editör: Wan Haber