Antalya'nın Demre ilçesinde etkili olan yağışın ardından
Myra Antik Tiyatrosunda biriken sular çekilirken, çevresindeki antik taşlar ile kilisenin hâla sular altında olduğu belirtildi.
Demre'de dün öğle saatlerinden itibaren etkili olan yağmur saat 16.00 sıralarında sele dönüştü. İlçenin turistik merkezlerinden Myra Antik Kenti'nin giriş bölümü sel suları altında kaldı. Antik kentte devam eden kazılar sırasında iki yıl önce ortaya çıkarılan Bizans Kilisesi sulara gömülürken, antik kentin girişindeki hediyelik eşya satan işyerleri selden etkilendi. Derme'de sular çekilerden geride çamur kaldı. Myra Antik Tiyatrosundaki sular çekilirken, çevresindeki antik taşlar ile kilisenin hâla sular altında olduğu görüldü. Ev, işyeri ve seralarındaki çamurlu suyu temizlemeye çalışan Demreliler, yaşadıkları felaketten dolayı şaşkın olduğunu bildirdi.
Selden dolayı cam serası yıkılan Bahri Karagöz, fahri hemşerileri Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan yardım istedi.
İşyeri önündeki çamuru temizleyen Mehmet Adar ise şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan bölgemize gelmelerini ve görmelerini istiyorum. Sebze üreticisinin hali görülsün. Bankalara olan borçlarımız ne olacak? Sadece devlet bankalarına değil özel bankalara da borcumuz var."
Selden zarar gören bölgede incelemelerde bulunan Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, can kaybının olmadığını, tarımsal araziler ve evlerde su baskınları yaşandığını ifade ederek "Bin 200 dekar seranın zarar gördüğünü tahmin ediyoruz. Hasar tespit çalışmaları başladı. Antalya Valiliği ile birlikte Demre'nin yaralarının sarılması için çalışmalara başlandı" diye konuştu.
(MÖB-SÇ-HO-Y)

23.01.2013 10:20:04 TSI

Editör: Wan Haber