Şehitkamil Belediyesi tarafından organize edilen Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün (MDOB) 'Folklorama' adlı müzikli dans gösterisi sanatseverler tarafından ilgi gördü. Türkülerin, çok sesli düzenleme, baleyle harmanlandığı eserler Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde (ŞKM) sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Programa Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şehitkamil Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda sanat sever katıldı.
Müzik yönetmenliğini ve adaptasyonunu Serdar Yalçın'ın yaptığı iki perdelik esere yoğun bir katılım olurken söylenen türkülere katılan misafirler eşlik etti. Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, repertuarlarında bulunan birçok eseri seslendirirken katılımcılardan tam not aldı. 'Türk Büyüsü'nü izleyen vatandaşlar gösteriyi beğendiklerini söyleyerek, Başkan Fadıloğlu'na teşekkür etti.
Sanatseverler için birbirinden güzel gösterilerde bulunan 'Türk Büyüsü' ekibine teşekkür eden Başkan Fadıloğlu, şunları söyledi: "Geçen sene olduğu gibi bu sene de Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün Folklorama adlı müzikli dans gösterisi hepimizi büyüledi. Sergiledikleri güzel gösterileri hayranlıkla izledik. Başarılı bir ekiple dikkatleri üzerinde toplayan 'Folklorama' ekibini yürekten kutluyor başarılarının devamını diliyorum."
(HD-HO-Y)

30.11.2012 13:40:33 TSI

Editör: Wan Haber