Yıllarca öğrencilerine müzik eğitimi verip, onların sanatçı kimliklerini gün yüzüne çıkaran müzik öğretmenleri, farklı bir projeye imza attı. Güngören Müzik Öğretmenleri Topluluğu çatısı altında bir araya gelen öğretmenler, bu kez öğrencilere değil velilere konser verdi.
Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve müzik öğretmenlerinin ortak girişimiyle, örnek bir topluluk kuruldu. Okullarda müzik eğitimi veren öğretmenler, rutinlikten kurtulmak ve halka kaliteli müzik ziyafeti vermek için, yaklaşık bir yıl önce bir araya geldi. Bugüne kadar toplam dört konsere imza atan öğretmenlerin yeni hedefi ise, hem Türkiye çapında, hem de yurt dışında konserler vermek.
Güngören Müzik Öğretmenleri Topluluğu çatısı altında bir araya gelen Selami Sel, Yeşim Mine Çakır, Soner Engin, Cihangir Aro, Aylin Kasal, Özlem Şentürk, Fikret Alp Çelik, Hamdi Görgülü ve Hakan Akın, Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde dördüncü konserini verdi. Topluluk, Türk halk ve sanat müziği, Türkçe pop ve ağıt tarzında eserler seslendirdi. Müzik öğretmenlerinin en büyük amaçlarından birisi de, insanların müzik öğretmenlerine sadece öğretmen kimliğiyle değil, sanatçı kimliğiyle de bakabilmesini sağlamak.
Gecenin açılışını, Güngören İmam Hatip Lisesi müzik öğretmeni Yeşim Mine Çakır, 'Darıldın mı cicim bana' eseriyle yaptı. Atatürk İlköğretim Okulu'ndan Selami Sel'in, Ali Yavaşça'nın hicaz makamındaki şarkısı 'Ümitsiz bir aşka düştüm', Ergenekon İlköğretim Okulu'ndan Soner Engin'in gitarıyla birlikte seslendirdiği 'Kaptan' isimli eseri, İMKB Lisesi'nden Hakan Akın'ın da piyano eşliğindeki 'Sevdim bir genç kadını' eseri, salonu coşturmaya yetti. Şiir Mektebi Okulu'ndan Aylin Kasal'ın seslendirdiği, Neveser Kökdeş'in Çanakkale'de şehit düşen eşine yazdığı ağıt olan 'Kuş olup uçsam' ise, salondakiler tarafından gözyaşlarıyla dinlendi.
(ET-SO-Y)

16.02.2013 11:22:27 TSI

Editör: Wan Haber