Edirne'de Roman öğrencilerin okula devamlılığını sağlamak ve adaptasyonunu yükseltmek amacıyla başlatılan 'Eğitimle Mutlu Yarınlar' projesi kapsamında kurulan Müzik Atölyesi, Roman öğrencilerin davullu zurnalı gösterisiyle açıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği işbirliğinde Fevzipaşa İlköğretim Okulu'nda oluşturulan Müzik Atölyesi, düzenlenen törenle açıldı. Açılış öncesi açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, haftada 4 gün verilecek müzik eğitimi sayesinde Roman öğrencilerinin müzikal yeteneklerini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Atölyeden yalnızca öğrencilerin değil velilerin de faydalanabileceğini kaydeden Özcan, "Ders bazen sıkıcı olabiliyor. Bizim müfredatlar son dönemde değişti. Özellikle hayata hazırlama anlamında biraz daha kolaylaştırıcı, çocukların ilgilisini çekebilecek tarzda müfredat programları düzenlendi. Roman kardeşlerimizi yapı itibariyle rahatlığı seviyorlar, sıkıya gelemiyorlar. Dolaysıyla müzikle ilgili veya diğer alanlarda ciddi yetenekleri var. Çocukların bu yeteneklerini okulda kurs faaliyetlerine dönüştürdüğümüz zaman onlar okula daha istekli geliyorlar. Belirli saate kadar kursu yapıyoruz, o kurstan sonra da derste vermek istediğimizi, onlara kazandırmak istediğimiz formasyonu da bir şekilde kazandırmış oluyoruz" dedi.
Müzik Atölyesi'nde öğrencilere Devlet Türk Müziği Topluluğu'nda da misafir sanatçı olarak görev yapan ritimci Serhat Zımba'nın eğitim vereceğini kaydeden Özcan, "Serhat kardeşimiz tahsil durumundan ötürü kadroya geçemiyor. Dolayısıyla kendisi öğrencilerimiz için de bir rol model. Biz, son derece yetenekli olan öğrencilerin bu yeteneklerini keşfettik ve onları en iyi şekilde yetiştireceğiz. Ama onların da tahsil hayatını devam ettirmelerini istiyoruz. Serhat Zımba bize destek verecek ve öğrencilere rol model örneği olacak" diye konuştu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak da, öğrencilere sadece spor değil aynı zamanda sosyal ve kültürel faaliyetler yaptırma hedefinde olduklarını söyledi. Edirne'nin Türkiye'de yapılan okul sporları konusunda ilk sırada olduğunu kaydeden Ocak, "Okul sporu yapan öğrenci sayısı binden 7 bin 500'e yükseldi. Çocukların eğitim-öğretim dışında spor ve kültürel faaliyetlerinde bulunması, onların sosyal hayata hazırlanmalarında da çok önemli bir rol oynuyor" dedi.
Proje kapsamında haftanın 4 günü okulda müzik kursu alacak olan öğrenciler ise, müziği çok sevdiklerini, bu sayede okula olan devamlılıklarının daha da artacağını söylediler.
Konuşmaların ardından Müzik Atölyesi'nde kurs görecek öğrenciler mini bir konser verdi. Müziği duyunca dayanamayan bazı Roman öğrenciler göbek atarak açılışa renk kattı.
Fevzipaşa İlkokulu'nda yaşları 10 ile 14 arasında değişen 20 öğrenci, ders sonrası Müzik Atölyesi çalışmalarına katılacak. Projeye, çevre okullardaki öğrencilerin yanı sıra veliler de katılabilecek.
(ORA-CC-Y)

16.02.2013 13:02:32 TSI

Editör: Wan Haber