9 Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi, Başhekim Yardımcısı Profesör Doktor Kazım Tuğyan, hastanelerindeki Geriatri biriminde tedavisi süren Türk Sanat Müziğinin efsane sanatçısı Müzeyyen Senar'ın sağlık durumu hakkında beyanatta bulundu. 92 yaşındaki sanatçının sağlık durumunda pozitif gelişmeler olduğunu belirten Tuğyan, hızlı bir düzelme beklemediklerini dile getirdi.

 

Profesör Doktor Tuğyan yaptığı açıklamada, sanatçının 4 gündür süren tedaviye olumlu yanıt verdiğini belirtti. Hastaneye geldiğinden bu yana sağlık durumunun iyiye gittiğini söyleyen Tuğyan; “Sanatçının şu anda yoğun bakım ihtiyacı yok. Negatif bir gidiş olmadığı gibi durumunda pozitif gelişmeler de var. Ancak hızlı şekilde sonuç almayı beklemiyoruz. Bir hafta 10 gün daha gözetim altında durduktan sonra kesin bir değerlendirme yapılabilir” cümlelerine yer verdi.

 

Annesinin yanında refakatçi kaldığını belirten Feraye Işıl da yaptığı açıklamada annesinin yoğun bakkımda olmadığını dile getirdi. Ayrıca tedavinin de normal bir şekilde hastane odasında sürdüğünü söyledi. Annesinin kısmi felç geçirdiğini söyleyen Feraye Işıl, “Annemin bilinci açık. Yaşlılığından dolayı bir tedavi süreci var. Doktorları sürekli gözetim altında tutuyor. Annemin sağlığıyla yakından ilgilenen tüm sağlık personeline ve sevenlerine teşekkür ediyorum” diye cümlelerini tamamladı.

Editör: Wan Haber