Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün kararı ile Balıkesir Kuva-yi Milliye Müzesine gönderilen Aksaray Malaklısı yavru köpek, müze yetkilileri tarafından sıkı bir şekilde korunuyor. Şimdilik müze görevlilerinin hırsızlara karşı koruduğu Mızrak isimli sevimli bekçi köpeği büyüyünce hırsızların korkulu rüyası olacak.
Anadolu'nun en iri köpek cinsleri arasında yer alan Aksaray Malaklısı cinsi ve Anadolu Kaplanı olarak da bilinen Mızrak, ocak ayında geldiği Kuva-yi Milliye Müzesinde hızla büyüyor. 4 aylık olan ve kendisine özel olarak yapılan kulübede büyüyen Mızrak, veteriner tarafından düzenli olarak kontrolden geçiriliyor. Yetkililer, veteriner gözetiminde Mızrak'ın kilo fazlası olduğu için özel diyet ile beslendiğini, daha az yemesinin sağlandığını kaydetti.

BEKÇİ KÖPEĞİNE SIKI KORUMA
Balıkesir Kuva-yi Milliye Müzesinde tellerle çevrili alanda oyunlar oynayan Mızrak, hırsızlar tarafından çalınma riskine karşı sıkı şekilde korunuyor. Mızrak'ın bulunduğu alan kafesle çevrilirken, kafesin üst kısmına ise özel olarak jiletli tel döşendi. Kuva-yi Milliye Müzesi müdürü Aytekin Yılmaz, "Mızrak hızla büyüyor. Biz de kendisine çok alıştık. Mızrak'ın bir de kulübesi oldu. Kulübeyi de özellikle eski kullanılmış ağaçlardan ona özel olarak yaptırdık. Müzemiz tarihi bir konak olduğu için uyumlu olmasını istedik. Ayrıca Mızrak'ın rahat etmesi için bir de kafes yaptırdık. Hırsızlara karşı önlem amacıyla jiletli tel koydurduk. Gerçi Mızrak, birkaç ay sonra müzeyi hırsızlardan kendisi koruyacak. Ama şimdilik Mızrak'ı hırsızlardan korumak için güvenlik önlemi aldık. Kendisi müzemizi hırsızlardan koruyacak, şimdi biz Mızrak'ı hırsızlardan koruyoruz" dedi.
Gezme alanının da olduğu 1,5 metreye 1,35 metrelik kulübesinde hayatından oldukça memnun görünen Mızrak'ın sağlık kontrollerinin düzenli olarak yapıldığı bildirildi.
(BD-YU)

06.02.2013 17:28:48 TSI

Editör: Wan Haber