Niğde Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından geliştirilen 'Mutlu Nesiller Mutlu Aile İle Başlar' projesi için başvurular başladı.
3 hafta sürecek seminere katılmak isteyen aileler Niğde Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne başvurabilecekler.
Niğde Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, "Sağlıklı bir toplum içinde aile kavramının yeri ve kavramak, evliliğin önündeki engelleri ortadan kaldırmak, sevgi ve mutluluk dolu bir aile yapısı oluşturmak amacıyla gençlerimizi eğitmek ve kurulan aile içindeki problemlere iletişim yoluyla çözüm bulma amacıyla "Mutlu Nesiller Mutlu Aile İle Başlar" üç alanda verilecek eğitim programında; Evlilik aşamasında olan gençler; Evliliğin önündeki engeller, gençlik, evliliğin kutsallığı, evliliğin iletişim dili konularında destek, Ebeveyn Eğitim Programında; İnternette çocuklarımızı bekleyen tuzaklar ve önlemleri, aile ahlak eğitimi, çocuklarımızı geleceğe hazırlama yöntemleri, çocuklarımızı teknoloji bağımlısı olmaktan koruma ve ebeveynlerin ergen eğitimde yaptıkları hatalar işlenecek.
Evli Çiftlere Yönelik Eğitim; Evlilik ve aile bağları, aileyi tehdit eden sorunları ve tavsiyeler, aile yönetimi ve ekonomisi, ülkemizdeki destek hizmetleri ve evlilikte mutluluk dili ve iletişim konularında bilgilendirmede bulunması.
3 hafta sürecek " Mutlu Nesiller Mutlu Aile ile Başlar " projesinde seçkin eğitimciler, ailelere hem rehberlik hem de farkındalık oluşturulacak sunumlar yapacaklar. Niğde Belediye tarafından ailelerin ve gençlerin eğitim programına katılımlarını kolaylaştırmak ve teşvik etmek için bazı uygulamalarda gerçekleştirilecek. 3 haftalık programların sonunda hem katılım belgesi ve ailelere hediye verilecek. Düzenlenecek seminerde; "Aile Nedir? Nasıl Olunur?, Erkek ve kadın Psikolojisi, Evlilikte iletişim, Uygulama Empati Yapma ve Sevgi Dili keşfi, Eşe Mektup yazma, Evlilik Sorunları ve Öneriler, Evlilik kutsaldır, İyi Eş olma ve Doğru Eşi Tanıma, Uygulama: "Evlilik Beklentisi " Söyleşi, Ev yönetimi ve Pratik Bilgiler, Çocuk Eğitiminde Anne Baba Tutumları, Uygulama: Tavsiye Dili ve Ergenle konuşma Çocuğuna Mektup Yazma, Sağlıklı Yaşam ve İlk yardım, Bebeklik ve Bebek bakımı, Ergenlik Dönemi Uyum ve Davranış Eğitimi konuları ele alınacağı bildirildi.
(YE-AÖ-Y)

11.02.2013 15:00:52 TSI

Editör: Wan Haber