Türk Anneler Derneği Kastamonu Şubesi tarafından yürütülen ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ile Anadolu Kalkınma Derneği tarafından desteklenen "Güvenli Yarınlar İçin Bilinçli, Sağlıklı, Mutlu Kadınlar ve Çocuklar" adlı proje kapsamında düzenlenen eğitim seminerleri devam ediyor.
Kadınların eğitilmesi, kişisel gelişiminin sağlanması, insan hakları konusunda bilinç düzeyinin ve farkındalıklarının geliştirilmesi, maddi ve manevi yönden kalkındırılması, çocukların topluma yararlı bireyler olarak yetiştirilmesi gibi amaçlara yönelik olarak yürütülen proje kapsamında düzenlenen eğitim seminerleri, uzman doktorlar, psikologlar, kişisel gelişim uzmanları ve avukatlar tarafından veriliyor.
Geçtiğimiz yıl Eylül ayında başlayan ve 2013 yılının Mayıs ayına kadar devam edecek olan eğitim seminerlerinden biri bu hafta sonu Kastamonu Belediyesi toplantı salonunda düzenlendi. Eğitim programında katılımcılara, anne sağlığı, kadın hastalıkları, gebelik, emzirmenin önemi, ailenin korunması, obeziteden korunma ve tedavi yöntemleri, çocuğun bedensel, zihinsel ve ruhsal sağlığı, kadına yönelik şiddetle mücadele konularında ayrıntılı bilgiler verilirken katılımcıların her türlü sorusu da konunun uzmanlarınca cevaplandırıldı.
Belediyede düzenlenen eğitim programına katılan Dr. Saliha Bakır Özbey (Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı), Dr. Işıl Topaçoğlu (Çocuk Hastalıkları Uzmanı), Dr. Handan Doyum (İç Hastalıkları Uzmanı), Dr. Dursun Baştuğ (Kadın Hastalıkları Uzmanı), Osman Tekin (Kişisel Gelişim Uzmanı), Neslihan Aktuna (Psikolog) ve Serap Ekmekçi Kaşgil (Avukat) eğitim programında yaptıkları konuşmalarla katılımcıları bilgilendirdiler.
Eğitim programının sonunda kişisel gelişim uzmanı Osman Tekin ve Dr. Handan Doyum tarafından, kaynanasıyla beraber yaşayan bir hanıma ve 55 yıllık evli bir başka hanıma, toplum değerlerini yaşattıkları ve örnek bir aile yaşamına sahip oldukları için çiçek takdim edildi. Ayrıca eğitim programına anneleriyle birlikte katılan çocuklara da balon hediye edildi.
Türk Anneler Derneği Kastamonu Şubesi Başkanı Ayten Kızıltan tarafından yapılan açıklamada, eğitim programlarına bundan sonra da devam edileceği, ayrıca kadınlarda görülen meme kanserine yönelik erken teşhis ve tedavi için KETEM'de kanser taraması yaptırılması, okullarda göz taraması yaptırılarak görme bozukluğu olan çocukların ileri tetkiklerinin yapılmasının sağlanması gibi konularda çalışmalara devam edildiği bildirildi.
(Vİ-SA)

20.01.2013 17:07:48 TSI

Editör: Wan Haber