Mersin'in Mut ilçesinde, yeni evli çiftlere örnek olması için evliliklerinin 50. yılını dolduran çiftlerin fotoğrafları ile evliliklerinin uzun sürmesinin sırları, bilboardlarda paylaşılacak.
Mut Kaymakamlığı, çiftlerin boşanmalarının önüne geçmek ve aile yapısını daha da güçlendirmek amacıyla, nüfus müdürlüğü, sağlık müdürlüğü, müftülük, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı, Engellilere Umut Derneği ve Sürdürülebilir Gelişme Derneği işbirliğiyle, Mut Aile ve Sosyal Yapıyı Güçlendirme Kurulu'nu (MUSYAK) kurdu.
Aynı zamanda kurul, erken boşanmaların önüne geçmek ve uzun evlilikleri teşvik etmek için çalışmalar yapacak, yeni evli çiftlerin sorunlarını çözmesine de yardımcı olacak.
Kurul tarafından hayata geçirilen Aile ve Sosyal Yapıyı Güçlendirme projesiyle boşanmaların önüne geçilmesinin hedeflendiğini ifade eden Kaymakamı Mustafa Şahin, en az ayda bir kez toplanacak kurulun, evliliklerdeki problemlere çözüm aramanın yanı sıra yeni evli çiftlere önerilerde bulunacağını, her ay sonunda yeni evli çiftlere tebrik sertifikası göndereceğini belirtti.
Yaşlı ve uzun süreli evlilikleri olan çiftlerin ziyaret edileceğini kaydeden Şahin, "Evlilikleri uzun süren çiftlerden uzun evlilik sırları üzerine görüşleri alınacak. Evliliğinde 50. yılını geride bırakan çiftler tespit edilerek bu çiftlere kutlama ve tebrik sertifikası gönderilecek ve ayrıca bu çiftlerin fotoğrafları ilçedeki bilboardlar da paylaşılarak uzun evlilikler teşvik edilecek" dedi.
(HSÇ-Y)

06.02.2013 14:14:17 TSI

Editör: Wan Haber