Anadolu Halk Mutfağı Derneği'nin Mevlana'nın başaşçısı Ateşbaz-ı Veli adına iki yılda bir düzenlediği Mutfak Kültürü Ödülleri, sahiplerini buldu.
Ödül töreni, 2012 yılı sponsoru Lacivert Restaurant'ta gerçekleştirildi. Anadolu Halk Mutfağı Derneği tarafından gösterilen 21 aday arasında 7 ayrı kategoride 7 ödül, Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver Emek Onur Ödülü ve Anadolu'da hizmet veren, kendi yöresi-bölgesi ve mutfağının temsilcisi haline gelmiş lokantalara başarı ödülleri verildi.
Kendi yöresi-bölgesi ve mutfağının temsilcisi haline gelmiş lokantalardan biri olan Gaziantep yöresinden Şirvan Restaurant, başarı ödülü aldı. Şirvan Restaurant sahibi Şirvan Payaslı'ya ödülünü ünlü gurme Ayhan Sicimoğlu takdim etti. Payaslı, "Sağ olsunlar, bizi buraya çağırıp onurlandırdılar. Lacivert Restaurant ve Adnan Şahin'e teşekkür ediyorum. 32 yıldır bu işi yapıyorum. Her şeyi en iyi şekilde hazırlayarak, bu seviyeye geldik. Başarı bir tesadüf değildir. Ben de bugün bu başarının ödülünü aldım. Antep deyince akla baklava, fıstık, kebap gelir. Kendi iş yerimde de 10 yıldır kebap ve baklava üzerine hizmet veriyorum. Her şey kendi imalatım. Bizzat işimin başında duruyorum. Başka bir yere şube açmayı düşünmüyorum. Başında durulan iş güzeldir. Kaliteden ödün vermemek için, tek bir iş yapacaksın, göreceksin başında. Gaziantep'e herkesi bekliyoruz. Geldiğinizde de baklava ve kebap yemeden gitmeyin" diye konuştu.
Başarı ödülü alan lokantalar şöyle oluştu:
1Sultan Sofrasi / Hatay Antakya
2Münire Sultan Sofrasi / Kastamonu
3Lale Lokantasi / Rize Çayeli
4Hacibaba Kervansaray / Malatya
5Kaplan Dağ Restoran / İzmirTire
6Şirvan / Gaziantep
7Kebapçi Kadir / Isparta
8Cumhuriyet Lokantasi / Balikesir Edremit
(İHA-OK-Y)

30.01.2013 10:31:30 TSI

Editör: Wan Haber