CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinin 13 köyünde çok sayıda kümes hayvanının telef olmasıyla birlikte köylülerin ve üreticilerin yaşadığı sıkıntıları meclis gündemine taşıdı.
Milletvekili İlhan Demiröz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığ'na yazılı soru önergesi verdi. İlhan Demiröz, önergesinde, Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Taşpınar, Ayaz, Uğurlupınar, İncealipınar, Alibey, İlyasçılar, Keltaş, Killik, Kabulbaba, Bahariye, Güller, Çördük ve Hacıali köylerinde çok sayıda kümes hayvanı telef olduğunu hatırlattı.
Demiröz, Bakan Eker'e, "Köylerimizde yaşanan bu durum 2005 2006 yıllarında ülkemiz genelinde yaşanan kuş gribi hastalığının tekrarı mıdır? Bu köylerimizdeki kümes hayvanlarının ölümlerine yönelik bir laboratuvar incelemeniz olmuş mudur? Sonuçları nedir?" diye sordu.
Bakanlığın köylerle ilgili zarar tespitinde bulunup bulunmadığını soran İlhan Demiröz, ortaya çıkan mağduriyetin giderilmesi için bakanlığın destekte bulunup bulunmayacağını da açıklanmasını istedi.
(MŞ)

11.01.2013 17:56:34 TSI

Editör: Wan Haber