Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, İtalya'nın prestijli ödüllerinden Uluslararası Leonardo Ödülü'ne layık görüldü.
İtalya ve dünyada, 'Made in Italy' markasına ve İtalya'nın imajına ekonomi, sanat ve bilim dalında katkı yapanların ödüllendirildiği Leonardo Ödülleri töreni, İtalya Cumhurbaşkanlığı Sarayı Quirinale'de gerçekleşti.
Ev sahipliğini Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'nun yaptığı ödül törenine, Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Corrado Passera, İtalya iş dünyası örgütü Confindustria Başkanı Giorgio Squinzi, İtalya Dış Ticareti Geliştirme Ajansı Başkanı Riccardo M. Monti, Leonardo Ödül Komitesi Başkanı Luisa Todini ve dünyanın dört bir yanından iş dünyası temsilcileri katıldı.
Leonardo Ödülü'ne Piaggio Grubu Başkanı ve Genel Müdürü Roberto Colaninno layık görülürken, İtalya ile ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmesine ve güçlenmesine özel katkıları olan yabancı kişilere verildiği belirtilen Uluslararası Leonardo Ödülü'nü ise İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'nun elinden Mustafa V. Koç aldı.
Komite adına yapılan ödülün gerekçesi açıklamasında ise, Mustafa V. Koç'un Türkiye ile İtalya arasındaki ekonomik ve ticari bağların güçlendirilmesine yönelik uzun yıllardır süren katkılarına dikkat çekilirken, Koç Topluluğu'nun Fiat ve Tofaş, Yapı Kredi ve UniCredit, CNH ve Türk Traktör ortaklıkları ile Türkiye'deki en büyük İtalyan yatırımlarının en önemli partneri olduğu vurgulandı.
Mustafa V. Koç, ödül töreninin ardından "Uzun yıllardır İtalya hükümetinin de eşsiz destekleri ile İtalyan ortaklı şirketlerimiz karşılıklı büyük başarılara imza atmaktadır. Hem Türkiye, hem topluluk hem de şahsım adına çok mutlu ve gururluyum. Türkiye İtalya arasındaki ilişkilere katkımızın da daha gelişerek devam edeceğini umuyorum. Birlikte yazdığımız başarı hikayelerinin bugün dünyaya örnek teşkil eden konuma gelmesi şüphesiz bizleri gururlandırmaktadır" açıklamasında bulundu.
Genova Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi yüksek lisans öğrencisi Volkan Kumkum da takım arkadaşlarıyla beraber tasarladığı "elektrik sevk sistemli yelkenli" projesi ile Mezuniyet Ödülü'ne layık görüldü. Grubun mühendisliğini üstlenen Kumkum, 3 aylık yoğun bir çalışma neticesinde kazandıkları ödül için gurur duyduğunu belirtti.
1993 yılında Senatör Sergio Pininfarina ve Senatör Gianni Agnelli'nin girişimleri ile İtalyan iş dünyası örgütü Confindustria'nın önderliğinde kurulan Leonardo Ödülleri, İtalyan kalitesini tüm dünyaya tanıtmayı ve yaymayı amaçlıyor. Ödül komitesinde İtalya Başbakanı, Dışişleri Bakanı, Ekonomik Kalkınma Bakanı ve Kültür Bakanı da dahil olmak üzere 148 üye bulunuyor.
(CC-Eİ-Y)

19.02.2013 18:27:35 TSI

Editör: Wan Haber