TBMM Başkanlık Divanı Üyesi AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, 2012 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Hamarat yaptığı açıklamada, "Ak Parti İktidarı 2012 yılında ülkemizi her alanda başarıyla yönetmiş geleceğe emin adımlarla yürüyen bir profil çizen bir yapı sergilemiştir. Ülke bağlamında ekonomik göstergelerde iç ve dış borçları her geçen gün eriyen artık dış ülkelere borç veren bir devlet haline geldik" dedi.
2013 yılında da büyüme potansiyelini güçlendirecek makro ekonomik politikalar yürütüleceğini ifade eden Hamarat, "Yapısal reformları uygulamaya devam edeceğiz. Bu çerçevede, kayıt dışılıkla mücadele, eğitimde kalitenin artırılması ve iş gücü piyasasında esnekliğin sağlanması önemsediğimiz alanlardır. Hükümetimiz döneminde, altyapıda gerçekleştirdiğimiz yatırımlar sayesinde kara, hava ve demir yollarında büyük mesafeler kat ettik. Önümüzdeki dönemde de bu çabalarımızı yoğunlaştıracağız. Zorunlu eğitim süresini on iki yıla çıkartarak uluslararası ortalamaların seviyesine getirmiş olduk. 2013 yılında da, istikrarı korumayı amaçlayan, büyümeyi, istihdamı ve yatırımları destekleyen, eğitim, sağlık ve altyapı alanlarına öncelik sağlayan, sosyal nitelikli harcamalara ağırlık veren,bireyin özgürlüğüne dikkat eden, toplumsal refahı gözeten yönetim yapımız devam edecektir. 2013 yılında yatırımları ve istihdamı dolayısıyla reel ekonomiyi daha
fazla destekleyeceğiz. Tarıma ve çiftçimize desteğimizi artırarak devam ettireceğiz" diye konuştu.
Milletvekili Hamarat şöyle devam etti: "Gülyalı'dan Perşembeye,Ulubey'den Gölköy'e,Kabadüz'den Mesudiye'ye,Gürgentepe'den Çamaş'a,Fatsa'dan Aybastı'ya, Çatalpınar'dan Kabataş'a,Kumru'dan Korgan'a,Ünye'den Akkuş'a,İkizce'den Çaybaşı'na,gerek yerel yönetimlerimiz eliyle gerekse de özel idare kaynaklarımızla büyük ölçekli hizmetlerde ise genel bütçeden takip ettiğimiz yatırımlarımızla ilimizin Altın ordu olması için 2012 yılında elimizden gelen gayreti Sayın Bakanımızın öncülüğünde gösterdik. Çıktığımız bu kutlu yolda Sayın Bakanımızın öncülüğünde bir ekip olarak siz çok değerli hemşehrilerimizin duaları ve desteği ile hizmetlerimizin artarak devam ettiği en çok ihtiyacımız olan sevgi saygı ve birlik-beraberlik duygularımızın doruğa ulaştığı nice yıllara ulaşmamız dileği ile bütün hemşehrilerimizin yeni yılını kutluyorum."
(RCP-SLH-Y)

31.12.2012 13:16:47 TSI

Editör: Wan Haber